Πώς είναι η διαμονή σε ένα πρώην Πανεπιστήμιο;

Πολύχρωμο καταφύγιο σε ένα πρώην πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
25h_IndreBy_StephanLemke_Rooms_Medium_3000x6 Ένα πρώην Πανεπιστήμιο και εργοστάσιο πορσελάνης αναδιαμορφώθηκε στο 25hours Indre By | Stephan Lemke

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να μένετε σε ένα πρώην πανεπιστήμιο; Το ξενοδοχείο της 25hours το έκανε πραγματικότητα. Στην καρδιά της Κοπεγχάγης, βρίσκεται το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου στη Σκανδιναβία, 25hours Hotel Indre By. Μεταξύ του περίφημου Round Tower και της εμπορικής οδού Købmagergade, το κτίριο του 19ου αιώνα, που στέγαζε κάποτε ένα εργοστάσιο πορσελάνης και αργότερα λειτούργησε ως πανεπιστήμιο, φιλοξενεί σήμερα 243 δωμάτια.

Το 25hours Hotel Indre By

25hours Indre By
Το εντυπωσιακο κτιριο του πρωην Πανεπιστημιου | 25hours Indre By, Stephan Lemke

Το κτίριο που αρχικά στέγαζε το Royal Porcelain Factory -σήμερα γνωστό ως Royal Copenhagen- και αργότερα το Πανεπιστήμιο Θεολογίας και Νομικής, αποκαταστάθηκε πλήρως και άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 2022. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την πρότερη χρήση του, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το πάθος και τη γνώση.

25hours Indre By
Το Café Duse | Sasha Scherg

Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου

Η ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του χώρου, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους ντόπιους αρχιτέκτονες της BPP Arkitekter και το Martin Brudnizki Design Studio, μια εταιρείας από το Λονδίνο. Ενώ το κτίριο έχει κρατήσει στοιχεία της ταυτότητας και της ιστορίας του, η αναζωογονημένη αρχιτεκτονική του, εναρμονίζει το χθες με το σήμερα. Στόχος των σχεδιαστών, ήταν να αφηγηθεί μια ιστορία βασισμένη στο παλιό πανεπιστήμιο, με θέμα την ενηλικίωση και το μοτο «δε μεγαλώνουμε ποτέ».

25hours Indre By
Το Lobby του 25hours Indre By στην Κοπεγαχη | Stephan Lemke

Το εσωτερικό του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένο με τολμηρό και εκλεκτικό ντιζάιν, με δωμάτια που παρέχουν πρόσβαση σε έναν μοναδικό «μυστικό κήπο». Για κάθε χώρο του καταλύματος, μάλιστα, σχεδιάστηκε μια σειρά από 30 παραλλαγές λαμπτήρων. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το ξύλο, ύφασμα, μέταλλο, γυαλί και τα κεραμικά. Όλα συναρμολογήθηκαν στο χέρι στο εργοστάσιο Frandsen Bespoke.

Οι παροχές του 25hours Hotel Indre By

Το 25hours Hotel Indre By, προσφέρει αρκετούς τρόπους κοινωνικοποίησης, καθώς περιλαμβάνει το εστιατόριο Neni και το café Duse. Είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες του, αλλά και τους ντόπιους, όπως και το υπόγειο μπαρ Boilerman. Επιπλέον, διαθέτει ευρύχωρο spa, αλλά και κλασικά ή ηλεκτρικά ποδήλατα προς ενοικίαση. 

Η γειτονιά του ξενοδοχείου

25hours Indre By
Το Spa του 25hours Indre By | Stephan Lemke

Η γειτονιά του 25hours Hotel Indre By, οριοθετείται από τις λίμνες που περιβάλλουν το κέντρο της πόλης και το λιμάνι. Εκεί φιλοξενούνται τα περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα της Κοπεγχάγης. Πλησίον βρίσκεται και ο Strøget, ο διάσημος εμπορικός πεζόδρομος της πόλης.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα