Ταξιδέψτε χωρίς αποσκευές μέχρι την Ιαπωνία 

Αυτή η αεροπορική εταιρεία σας βοηθάει να μην πάρετε μαζί σας ρούχα στο ταξίδι, στοχεύοντας στον βιώσιμο τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
φωτό: Any Wear, anywhere

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να είστε χωρίς αποσκευές σε ένα μεγάλο ταξίδι; Θα νιώθατε σίγουρα πιο ελεύθεροι.  

Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε μέχρι την Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2024, μπορείτε να μην πάρετε μαζί σας καθόλου ρούχα. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, η Japan Airlines, το κάνει εφικτό. Δημιούργησε τη νέα πρωτοβουλία “Any Wear, Anywhere,” η οποία επιτρέπει στους επιβάτες των πτήσεων να νοικιάζουν σετ ρούχων για όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα, εξαλείφοντας την ανάγκη να πακετάρουν.

Πώς θα ταξιδέψετε χωρίς αποσκευές

Ενώ στην ουσία οι επιβάτες θα γλιτώσουν χρόνο και κόπο να κουβαλήσουν τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο και στον προορισμό, η υπηρεσία ενοικίασης ρούχων στοχεύει πρωτίστως σε κάτι άλλο. Αυτό είναι, στην ουσία, η μείωση του βάρους των αεροσκαφών στον στόλο της αεροπορικής εταιρείας, περιορίζοντας έτσι τις εκπομπές άνθρακα. «Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να πετούν ξανά μετά την πανδημία του COVID-19 και με την πρόσφατη έμφαση στη βιωσιμότητα, υπάρχει μια αυξανόμενη κίνηση σε όλο τον κόσμο για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού», αναφέρει η Japan Airlines.

«Η ιδέα της υπηρεσίας είναι να παρέχει μια ταξιδιωτική εμπειρία σχεδόν χωρίς αποσκευές, προσφέροντας ενοικιάσεις ρούχων στον προορισμό, δημιουργώντας έτσι περιβαλλοντική αξία». 

O οικολογικός στόχος της πρωτοβουλίας 

Το βάρος των επιβατών, των αποσκευών και του φορτίου στο αεροσκάφος, οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου και παραγωγή άνθρακα. Για κάθε 10 κιλά βάρους που μειώνονται από τις αποσκευές σε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο, για παράδειγμα, οι εκπομπές άνθρακα μπορούν να μειωθούν κατά 7,5 κιλά, σύμφωνα με την υπηρεσία ενοικίασης ρούχων. 

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία ενοικίασης ρούχων 

Ωστόσο, πραγματικά για αρκετούς που λατρεύουν το packing και δε μπορούν να αποχωριστούν τα ρούχα τους, μπορεί να φαίνεται άκρως περίεργο να μην πάρουν μαζί τους τα πράγματά τους. Ενώ στον αντίποδα, όσοι δυσκολεύονται και δεν θέλουν να καταναλώνουν χρόνο γι’ αυτό, θα είναι πολύ χαρούμενοι. Πώς λειτουργεί η υπηρεσία, όμως; 

Any Wear, Anywhere: η πρωτοβουλια που μας καλει να ταξιδεψουμε χωρις αποσκευες

Το κόστος της υπηρεσίας, κυμαίνεται ανάλογα με τα αντικείμενα που θα νοικιάσει ο επιβάτης. Οι τιμές κυμαίνονται από 4.000 ¥ (25 ευρώ) έως 7.000 ¥ (44 ευρώ). Η οικονομικότερη επιλογή, περιλαμβάνει τρεις μπλούζες και δύο παντελόνια (ή φούστες) και η ακριβότερη προσφέρει έξι και τρία αντίστοιχα. Οι κατηγορίες χωρίζονται, επίσης, ανάλογα με την εποχή—καλοκαίρι, χειμώνας και άνοιξη/φθινόπωρο—καθώς και κατά περίσταση- casual, smart casual και συνδυασμός των δύο. 

Πώς θα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία 

Όποιος ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει να εγγραφεί στον ιστότοπο του προγράμματος, ένα μήνα πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι με την εταιρεία. Θα σας ζητηθεί ο αριθμός της πτήσης και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ή του σπιτιού που θα μείνετε, ώστε να σας σταλούν εκεί. Η περίοδος ενοικίασης ρούχων διαρκεί δύο εβδομάδες. Η εταιρεία σας λύνει τα χέρια, καθώς είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά, την παράδοση και το καθαριστήριο.  

Το πρόγραμμα θα εκτελείται σε δοκιμαστική βάση έως τον Αύγουστο του 2024. Αυτό το παράδειγμα, θα μπορούσαν να το ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, εξαλείφοντας όσο το δυνατόν τις αποσκευές, αλλά μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές άνθρακα στις πτήσεις.  

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα