Looking for more ?
Αλόννησος: Οι δραστηριότητες που θα απολαύσουμε στο νησί και την άνοιξη
Shutterstock

Αλόννησος: Οι δραστηριότητες που θα απολαύσουμε στο νησί και την άνοιξη

Ένας εναλλακτικός τρόπος να γνωρίσουμε το κατάφυτο νησάκι των Σποράδων, τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες ημέρες.

Το καταπράσινο νησί των Σποράδων είναι η χαρά των λάτρεις της φύσης και των δραστηριοτήτων. Μάλιστα η Αλόννησος έχει διακριθεί παγκοσμίως ανάμεσα στους κορυφαίους οικολογικούς προορισμούς. Πρόκειται για έναν αυθεντικό τόπο με υπέροχη, φυσική ομορφιά.

Ένας πραγματικά πολύτιμο κομμάτι που αξίζει να ανακαλύψετε είναι το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στην ήπειρο. Ένας πολύτιμος βιότοπος για την προστασία της μεσογειακής φώκιας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα σημεία που είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και να κολυμπήσετε ή να απολαύσετε πεζοπορία στο μαγευτικό τοπίο.

αλόννησος

Shutterstock

Ωστόσο, το νησί ενδείκνυται και για ανοιξιάτικες αποδράσεις και οι δραστηριότητες που προσφέρει είναι εξίσου εντυπωσιακές.

Το φαράγγι του Καστανορέματος

Το φιδωτό φαράγγι ξεκινά από την Καστανιά και προσφέρει ένα απόκοσμο θέαμα με τους απότομους γκρεμούς και βράχους να το συνοδεύουν. Η διαδρομή που θα διανύσετε έχει συνολικό μήκος περίπου 7 χλμ., ξεκινώντας από το Φαράγγι και ολοκληρώνεται στη παραλία Αγίου Δημητρίου.


Οι δραστηριότητες στη φύση που ανυπομονούμε να απολαύσουμε την άνοιξη


Πεζοπορία & Ποδηλασία

Το πανέμορφο νησί των Σποράδων δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα ορεινά τοπία. Συνδυάζοντας τα καταπράσινα δάση με τις εξωτικές παραλίες, καταφέρνει να προσφέρει στους ταξιδιώτες του νησιού μαγευτικά τοπία.

Η Αλόννησος διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών, διαφόρων βαθμών δυσκολίας και διάρκειας. Η πεζοπορία είναι ένας μοναδικός τρόπος να γνωρίσετε καλύτερα το νησί και την ιστορία του.

Εντυπωσιακή είναι η σύντομη διαδρομή που οδηγεί στην πέρα πλευρά του Καλόβουλου, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Το νησί συνδέεται σχεδόν όλο με μονοπάτια, σε μερικά από τα οποία μπορείτε να κάνετε και ποδήλατο. Οι πιο έμπειροι περιπατητές μπορούν να ανακαλύψουν μονοπάτια διάρκειας έως και 7 ωρών.

Unsplash

Ιστιοπλοΐα

Γενικά, οι βόρειες Σποράδες αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τους ιστιοπλόους. Τα νησιά είναι πανέμορφα με καταπράσινα νερά και σας προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τη διάθεσή σας. Η Αλόννησος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες σας προσφέρει απλόχερα τα πεντακάθαρα νερά της, ενώ τα μικρά νησάκια βορειότερα του νησιού, Κυρά Παναγιά και Γιούρα, είναι ιδανικά για μονοήμερες θαλάσσιες εξορμήσεις.

Shutterstock

Ανακαλύψτε το ναυάγιο της Περιστέρας

Μόλις 1,5 μίλι ανατολικά της Αλοννήσου, βρίσκεται το άγονο νησί της Περιστέρας. Στον βυθό του, δεσπόζει το ναυάγιο ενός αθηναϊκού φορτηγού πλοίου, το οποίο βυθίστηκε σε βάθος περίπου 30μ. γύρω στα 420 – 400 π.Χ. Οι έμπειροι επαγγελματίες του νησιού διοργανώνουν καθημερινά εκδρομές στο σημείο, ώστε να σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια.

Η ανακάλυψη αυτή υπήρξε μάλιστα ο βασικός λόγος ώστε το υπουργείο Πολιτισμού να μετατρέψει την περιοχή στον πρώτο επισκέψιμο υποθαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Διακοπές: Τι λέτε για μια ανοιξιάτικη απόδραση στις Σποράδες;

closesmenu