Looking for more ?
Ανακαλύπτοντας την πιο αρχαία αλλά και την πλέον μοντέρνα οινική μας ιστορία

Ανακαλύπτοντας την πιο αρχαία αλλά και την πλέον μοντέρνα οινική μας ιστορία

Κρασιά υψηλής ποιότητας με φινέτσα και ταυτότητα από διεθνείς ποικιλίες.

Η άνθηση του αμπελώνα της Δράμας και η αναγέννηση του ελληνικού κρασιού  συμπίπτουν χρονικά. Έτσι η περιοχή αρχίζει αναπτύσσεται στα  τέλη του 1980   παράγοντας κρασιά υψηλής ποιότητας με φινέτσα και ταυτότητα από διεθνείς  ποικιλίες αρχικά και ελληνικές στην συνέχεια. Για τους οινόφιλους πολύ  ενδιαφέρουσα  η ΔραμΟινοΓνωσια που όμως δεν αποτελεί χειμωνιάτικο αλλά ανοιξιάτικο event στην διάρκεια του οποίου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των οινοποιιών της περιοχής.

ΠΓΕ: Δράμα , Αδριανή, Αγορά

Ποικιλίες: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Βιδιανό,Chardonnay, Sauvignon blanc., Trebbiano , Viogner, Semillon,Ροδίτης, Αγιωργίτικο, Cabernet s., Merlot, Syrah, Tempranillo, Nebbiolo, Touriga Nationale

Οινοποιεία

Κτήμα Γέννημα Ψυχής, Κτήμα Κ. Λαζαρίδη , Κτήμα Παυλίδη , Κτήμα Τέχνη Οίνου Λαζαρίδης Νίκος, Οινογένεσις, Oenops Wineς (Οίνωψ),
Κτήμα Μανωλεσάκη

Πηγή: Shutterstock

Στο πλούσιο σε μεταλλεία και μύθους Παγγαίο – εδώ λατρεύτηκε ο Διόνυσος– η αμπελοκαλλιέργεια που αποτελούσε ανέκαθεν παράδοση είχε εγκαταλειφθεί χάριν του καπνού (η Καβάλα ήταν γνωστή για τα επιτραπέζια σταφύλια της ) και μόλις στα  τέλη του 20ού αι. άρχισε πάλι να κερδίζει έδαφος, με αποτέλεσμα την παραγωγή εντυπωσιακών κρασιών με έντονους αρωματικούς χαρακτήρες. Ο αμπελώνας της Καβάλας και τα οινοποιεία του βρίσκονται  στα νοτιοδυτικά, στο Παγγαίο, το όρος Σύμβολο – τη νότια απόληξή του- καθώς και  την κοιλάδα των Πιερέων . Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έχει μια επίσκεψη στον  οικισμό Ντικιλί Τας, τον παλαιότερο  νεολιθικό  οικισμό  σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και έναν  από τους σημαντικότερους των Βαλκανίων.
που  βρίσκεται στην τούμπα των Κρηνίδων, σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, αφού εκεί  υπάρχουν τα  πρωιμότερα αρχαιολογικά ευρήματα καλλιέργειας αμπέλου & πιθανής παραγωγής οίνου στην Ελλάδα. (νεολιθικής εποχής (6400-4000 π.Χ.).

ΠΓΕ :Παγγαίο, Καβάλα, Θάσος

Ποικιλίες : Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Βιδιανό,Chardonnay, Sauvignon blanc, Traminer, Viogner, Semillon,Ροδίτης, Αγιωργίτικο, Λημνιό, Cabernet s., Merlot, Syrah.

Οινοποιεία

Κτήμα Βιβλία Χώρα ,  Οινοποιείο Μακεδών, Αμπελόεις, Κτήμα Πρωτόπαπα , Οινοποιεία Τσικρικώνη , Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου , Οινοποιεία Συμεωνίδη

closesmenu