Looking for more ?
Αθήνα: Οι θεατρικές πρεμιέρες που θα απολαύσουμε το Φεβρουάριο
Πηγή: Unsplash

Αθήνα: Οι θεατρικές πρεμιέρες που θα απολαύσουμε το Φεβρουάριο

Ανακαλύψτε τις καλύτερες παραστάσεις που ανοίγουν αυλαία το Φεβρουάριο και κλείστε τα εισιτηρία σας.

Ένας μήνας πλούσιος σε πολιστικές εκδηλώσεις, ο Φεβρουάριος, με περισσότερες από 20 θεατρικές παραστάσεις να κάνουν πρεμιέρα. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Ματωμένος Γάμος, Εθνικό Θέατρο

Σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη, το διασημότερο έργο του Ισπανού ποιητή, συγγραφέα και σκηνοθέτη θεάτρου, αναβιώνει στο Εθνικό από τις 11 Φεβρουαρίου.

Πηγή: n-t.gr

Εμπνευσμένος από ένα πραγματικό έγκλημα της εποχής του, και στο κατώφλι ενός βίαιου Εμφυλίου, ο Ματωμένος Γάμος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα είναι η συγκλονιστική ιστορία ενός πάθους και ταυτόχρονα ένα παράφορο τραγούδι που μιλά με τρόπο σπαραχτικό για την ελευθερία, τον έρωτα και τον θάνατο.

 

Αμαντέους, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το θεατρικό αριστούργημα του Πήτερ Σάφερ, έκανε πρεμιέρα το 1979 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και έγινε η ταινία των 8 όσκαρ το 1984. Στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε από τις 2 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και κεντρικούς πρωταγωνιστές τον Νίκο Ψαρρά, τον Γιάννη Νιάρρο και τη Μαίρη Μηνά.

Υπάρχει, λένε, μία αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό. Του Φωτός με το Σκοτάδι. Του Θεού με τον Διάβολο. Όμως μία στα αλήθεια είναι η μάχη. Του Εαυτού με τον Εαυτό.

Το “Αμαντέους”, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την μουσική του Μότσαρτ να ερμηνεύεται ζωντανά, επί σκηνής, από ένα διαφορετικό κουιντέτο εγχόρδων σε πρωτότυπες μεταγραφές των έργων του Μότσαρτ.

 

Αντιγόνη, Θέατρο Τέχνης

Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, κάνει πρεμιέρα στις 18 Φεβρουαρίου, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα. Ένα από τα ωραιότερα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ για την εξουσία.

Πηγή: theatro-technis.gr

Η Αντιγόνη ως μυθικό πρόσωπο θέτει ένα γοητευτικό αίνιγμα ανά τους αιώνες. Τι την ωθεί να συγκρουστεί με την εξουσία; Η σύγκρουση αυτή δικαιολογεί τη θυσία της ζωής της; Υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά στον Κρέοντα με τον οποίο αντιπαρατίθεται;

 

Χαλεπάς, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Οι ζωές και οι θάνατοι του Γιανούλη Χαλεπά σε ένα ονειρικό αφήγημα. Μια σύγχρονη μουσική τραγωδία για τη μυθιστορηματική ζωή του γλύπτη που αναγεννήθηκε δημιουργικά στην πλήρη ωριμότητά του. Από τις 10 έως τις 27 Φεβρουαρίου, η Στέγη μεταμορφώνεται για τις ανάγκες τις παράστασης «ΧΑΛΕΠΑΣ»: αληθινά δέντρα ξεφυτρώνουν πάνω στη σκηνή, ανάμεσα στα καθίσματα και σε όλα τα επίπεδα της Κεντρικής Σκηνής.

Πηγή: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / Onassis.org

Η ζωή και το έργο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά γίνονται σύγχρονη μουσική τραγωδία, ένα ονειρικό αφήγημα για τον άνθρωπο που συντρίφτηκε στη νιότη του και αναγεννήθηκε δημιουργικά στην πλήρη ωριμότητά του. Σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη και γραφή του The Boy.

 

Talk Show, Θέατρο Αθηναΐς

Το έργο του Suyako, μια κάφκικη κωμωδία τηλεοπτικής (υπο)κουλτούρας ,το «Talk Show», ανεβαίνει στη σκηνή του Αθηναΐς από 1η Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργο Κούτλη. Με τους ηθοποιούς Στέλιο Ιακωβίδη, Άρη Μπαλή και Πανάγο Ιωακείμ.

Ένα συναρπαστικό late-night talk show επί σκηνής, με έναν εκκεντρικό οικοδεσπότη, πολλές εκπλήξεις, ξεκαρδιστικά παιχνίδια και πολλά πολλά δώρα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο καλεσμένος δεν ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί… Και δεν του είναι καθόλου εύκολο να καταλάβει…

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Αθήνα: 3 θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια

closesmenu