Looking for more ?
Δήμος Κατερίνης: Ο ορεινός γαστρονομικός προορισμός
Press

Δήμος Κατερίνης: Ο ορεινός γαστρονομικός προορισμός

Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο 2o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού & του Δάσους στο Ελατοχώρι.

Δύο εικοσιτετράωρα γεμάτα γεύσεις και αρώματα φιλοξένησε το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Οκτωβρίου, το πανέμορφο Ελατοχώρι, στο πλαίσιο του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του βουνού και του δάσους, το οποίο διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Τουρισμού Δ. Κατερίνης σε συνεργασία με την ΔΕΕΕΚ/Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95.3FM, τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δ. Κατερίνης και τοπικούς φορείς.

Μετά από το ιδιαίτερο επιτυχημένο εγχείρημα, τον Ιούνη του 2022 στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, το 2ο  Γαστρονομικό Φεστιβάλ με το πλούσιο πρόγραμμα της γιορτής των γεύσεων της Ορεινής Κατερίνης προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών. Επιπλέον, συνέδεσε αρμονικά την τοπική γαστρονομία με την φύση, τους ντόπιους κατοίκους, καθώς και με τα ήθη – έθιμα της περιοχής.

Press

Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για το νέο θεσμό

Κοντά σε δημότες και επισκέπτες βρέθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου.

«Διανύουμε ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για το νέο αυτό θεσμό που δημιουργήσαμε με στόχο την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος» δήλωσε στην έναρξη της διήμερης γιορτής ο Δήμαρχος ο οποίος πρόσθεσε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, σε όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες μας, που μεθοδικά, βήμα – βήμα, όλοι μαζί προχωράμε στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προβολής του τόπου μας».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου σημείωσε:

«Το όραμα πλέον γίνεται πράξη και το στρατηγικό μας σχέδιο, αυτό της τουριστική προβολής του Δήμου Κατερίνης, παίρνει σάρκα και οστά. Εισπράττει θετικά σχόλια και μετρά αποδόσεις. Στο τέλος κάθε δράσης εμείς πρέπει να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και να επιδιώκουμε ότι καλύτερο στα επόμενα βήματά μας, ούτως ώστε η ανταποδοτικότητα προς τις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες της Κατερίνης να αγγίζει πάντοτε υψηλότερους στόχους.

Press

Στον επίλογο του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους στο Ελατοχώρι Πιερίας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά όλους τους Ελατοχωρίτες που συνέβαλαν στην υλοποίηση του φεστιβάλ με ενθουσιασμό και υψηλό αίσθημα ομαδικότητας και εθελοντισμού, τους παραγωγούς μας που αγαπούν τον τόπο και παραμένουν πεισματικά δημιουργικοί και πρωτοπόροι καθώς και όλους όσοι υποστήριξαν με την συμμετοχή τους αλλά και την παρουσία τους την προσπάθεια αυτή ανάδειξης της γαστρονομίας αλλά και του τουριστικού προορισμού του Ελατοχωρίου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών.

Τέλος, θα υπογραμμίσω με σαφήνεια πως κάθε βήμα και πρωτοβουλία μας ξεκινά και τελειώνει στον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο που υποστηρίζει κάθε εξωστρεφή ιδέα και πρότασή μας, ενθαρρύνει πρωτοπόρες δράσεις και προτάσσει διαρκώς το συμφέρον των πολιτών του Δήμου Κατερίνης».

Press

Η ταυτότητα του διημέρου

Ανοικτή ολοήμερη έκθεση των τοπικών παραγωγών, ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις και κεράσματα, Master Junior Chef με επίκεντρο τους μικρούς μάγειρες που μαγείρεψαν παρέα με chef, νηπιαγωγό και ειδική διαιτολόγο, Master class “Food & Wine Pairing” για τους εκλεπτυσμένους γευσιγνώστες, συνέθεσαν μεταξύ άλλων το πλούσιο πρόγραμμα του διημέρου.

Παράλληλα, οι φυσιολάτρες βάδισαν μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κατερίνης στο Μονοπάτι των Μουσών, έζησαν την εμπειρία των ξυλοκόπων της περιοχής συνοδευόμενοι από τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Ελατοχωρίου στη θέση «Μπάρα», με μαγειρέματα, τσίπουρο και μεζέδες μέσα στο δάσος. Η «Βεγγέρα» σε τοπικές αυλές και σαλόνια του χωριού αναβίωσε την τοπική φιλοξενία με τα παραδοσιακά κεράσματα των Ελατοχωριτών.

Press

Τέλος, ένα σημαντικό κομμάτι του καλού ελληνικού τραγουδιού, έφερε στις αποσκευές της, η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης, ενώ το γιορτινό γαστρονομικό διήμερο έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελατοχωρίου, το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί της Παράδοσης».

 

Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Τοurism Awards 2022: Χρυσή διάκριση του Δήμου Κατερίνης

closesmenu