Looking for more ?
Τα πιο περιζήτητα ορεινά χωριά για μια υπέροχη φθινοπωρινή εκδρομή
Πηγή: Shutterstock

Τα πιο περιζήτητα ορεινά χωριά για μια υπέροχη φθινοπωρινή εκδρομή

Χωριά με ξεχωριστή ομορφιά.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες όμορφα χωριουδάκια που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά, ορισμένα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά και γι’ αυτό δέχονται πλήθος ταξιδιωτών κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της χώρας μας που δεν χορταίνουμε!

Νυμφαίο, Φλώρινα

Ειδικά για διακοπές το φθινόπωρο, τα χρώματα που θα συναντήσετε στη φύση είναι μαγικά!

Έχει βρεθεί ανάμεσα σε πολλούς οδηγούς με τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Ευρώπης και αυτό κάτι σημαίνει. Το να επισκεφθείτε το Νυμφαίο είτε το Φθινόπωρο είτε στην καρδιά του χειμώνα, όταν το χωριό ντύνεται στα λευκά, είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Στο Νυμφαίο θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε εμπειρίες που ίσως δεν θα έχετε ξανά την ευκαιρία. Εκεί υπάρχει καταφύγιο της καφέ αρκούδας «Αρκτούρος». Σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. θα έχετε την δυνατότητα να δείτε τις προστατευόμενες αρκούδες. Μην ξεχνάτε όμως πως την περίοδο της χειμερίας νάρκης, δεν θα μπορέσετε να περιηγηθείτε στο καταφύγιο!

Καλαρρύτες, Ιωάννινα

Τα πέτρινα αρχοντικά, οι ανθισμένες αυλές, οι πέτρινες καμάρες, τα τοξωτά γεφύρια: τόσο απλά πράγματα συνθέτουν ένα τόσο γραφικό τοπίο. Απολαμβάνοντας την περιήγησή σας στο χωριό θα αισθανθείτε την ξεχωριστή αύρα αυτού του χωριού.

Φυσικά ένα αξιοθέατο που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε είναι η Μονή Κηπίνας. Ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο, χτισμένο στο κοίλωμα απότομου βράχου. Αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, χτίστηκε το 1212 και μια στάση σε αυτό είναι πάντα προγραμματισμένη από τους ταξιδιώτες, καθώς αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μοναστήρια της Ηπείρου.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τρία μικρά γραφικά χωριά, σκαρφαλωμένα στις βορειοανατολικές πλαγιές της Ζήριας, σε 1.000 μ. υψόμετρο. Τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, λατρεμένος προορισμός των εκδρομέων.

Δημητσάνα, Αρκαδία

Ένας ακόμη γραφικός οικισμός της Αρκαδίας είναι η Δημητσάνα. Το ίδιο όμορφος με τη Βυτίνα και με τις ίδιες παραδοσιακές γεύσεις που επιβάλλεται να δοκιμάσετε.

Επισκεφθείτε την Βιβλιοθήκη της και το Μουσείο Υδροκίνησης αλλά μη παραλείψετε και κάτι πιο extreme. Ο ποταμός Λούσιος και το φαράγγι του είναι ένα φυσικό αξιοθέατο της περιοχής για το οποίο υπάρχουν αρκετά σημεία εύκολης πρόσβασης δίπλα στα ορμητικά νερά και το ιδιαίτερης ομορφιάς παραποτάμιο μονοπάτι του. Ο ποταμός Λούσιος προσφέρεται μάλιστα για αρκετές ορεινές δραστηριότητες και σπορ όπως rafting, trekking και canoe kayak, τα οποία αν δοκιμάσετε σίγουρα θα σας αφήσουν μια πολύ γλυκιά επίγευση αυτού του ταξιδιού.

Μακρινίτσα, Πήλιο

Αν αναζητάτε λοιπόν, ηρεμία και γραφικότητα, στη Μακρινίτσα θα βρείτε πολύ ωραίες ταβέρνες για φαγητό, όμορφα καλντερίμια για περπάτημα και μια τέλεια πλατεία για να απολαύσετε τον καφέ σας και τη θέα από ψηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι την ονομάζουν “το μπαλκόνι του Πηλίου”. Βασικό της προτέρημα είναι η απαγόρευση οχημάτων εντός του οικισμού, οπότε ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά, η Μακρινίτσα είναι η καλύτερη επιλογή για να τα αφήσετε ελεύθερα να παίξουν και να εξερευνήσουν.

Παλαιός Παντελεήμονας, Πιερία

Παλαιός Παντελεήμονας, Πιερία διακοπές

Πηγή: Shutterstock

Ο Παλαιός Παντελεήμονας βρίσκεται στους βορειοανατολικούς πρόποδες του Κάτω Ολύμπου. Είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην βόρεια Ελλάδα.

Το χωριό είναι πανέμορφο και ιδανικό για οικογενειακές εξορμήσεις. Διαθέτει αρκετές επιλογές για διαμονή αλλά φυσικά, αποτελεί και ιδανικό ορμητήριο για περαιτέρω εξερεύνηση της Πιερίας.

Aποτελεί πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με άξονές του την ανάδειξη της εθνικής κληρονομιάς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Βόλος και Πήλιο: Μια κορυφαία ταξιδιωτική εμπειρία για τον Οκτώβριο


Οι low budget μονοήμερες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

closesmenu