Looking for more ?
Φθινοπωρινοί προορισμοί: Τα πράγματα που θα κάνετε στο Πήλιο
Φωτό: Shutterstock

Φθινοπωρινοί προορισμοί: Τα πράγματα που θα κάνετε στο Πήλιο

Ένας προορισμός χίλιες λέξεις, εικόνες και εμπειρίες.

Οι φθινοπωρινοί προορισμοί της χώρας έχουν έναν star ο οποίος κάθε εποχή προσφέρει κάτι μαγικό. Αυτός δεν είναι άλλος από το Πήλιο. Ας δούμε μερικές εμπειρίες που πρέπει να έχει η to-do list σας πριν φτάσετε στο Πήλιο, πάντα ανάλογα με το πόσες ημέρες έχετε στη διάθεσή σας και το πώς θα σχεδιάσετε το tour σας στα χωριά του.

Οι προορισμοί που ξεχωρίζουν κάθε χρόνο από την προτίμηση των ταξιδιωτών έχουν στις πρώτες θέσεις, πάντα το Πήλιο

Το μονοπάτι των Κενταύρων: Η απόλυτη οικογενειακή βόλτα στη φύση

Ίσως είναι από τα μονοπάτια που διασχίζοντάς τα θα ακούσετε τις περισσότερες παιδικές φωνές από οποιοδήποτε άλλο. Η διάσχιση στο μονοπάτι των Κενταύρων είναι η απόλυτη οικογενειακή δραστηριότητα. Φυσικά, με καλή επιτήρηση καθώς το μονοπάτι διασχίζεται από ένα ρέμα και σε πολλά σημεία οι πέτρες και το βρεγμένο χώμα γλιστράνε αρκετά.


Paths of Greece: Η ομάδα που θέλει να κάνει την Ελλάδα κορυφαίο πεζοπορικό προορισμό


Το μονοπάτι διαμορφώθηκε έτσι όπως είναι σήμερα μετά από την πρωτοβουλία προσκόπων της περιοχής, οι οποίοι χαρτογράφησαν και καθάρισαν το μονοπάτι ενώ σιγά σιγά, πρόσθεσαν μικρές γέφυρες. Μη ξεχνάτε πως η σήμανση του μονοπατιού είναι με κόκκινους κύκλους.

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή 2,7 χλμ. Το μονοπάτι βρίσκεται έξω από το χωριό Πορταριά και το τέλος του οδηγεί στο ίδιο το χωριό. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο, πιο ευκολοπερπάτητο, καταλήγει στο κέντρο του χωριού και το δεύτερο κομμάτι, που είναι και το μεγαλύτερο, καταλήγει στην έξοδο του χωριού.

Μη ξεχνάτε πως χάρη στη ποικιλομορφία της φύσης, ειδικά κατά τους ανοιξιάτικους μήνες, τα παιδιά θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη δημιουργία ενός πλούσιου φυτολόγιου.


Διακοπές με παιδιά: Οικογενειακοί προορισμοί και ιδέες για εκδρομές


Βόλτα με τον Μουτζούρη

Μουτζούρης Πήλιο προορισμός

Φωτό: Shutterstock

Το τρενάκι του Πηλίου, ο γνωστός Μουτζούρης, θα σας ταξιδέψει πάνω σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου, σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών. Ξεκινώντας από τα Άνω Λεχώνια, θα διανύσετε μια απόσταση μέσα στο καταπράσινο ορεινό τοπίο και θα καταλήξετε στις Μηλιές.

Πληροφορίες για το δρομολόγιο, εδώ

Η οργιώδης βλάστηση, η θέα στον Παγασητικό, τα τοξωτά γεφύρια, οι μικρές σήραγγες και η σιδερένια γέφυρα του ντε Κίρικο αποτελούν τα βασικά στοιχεία για μια από τις ωραιότερες διαδρομές στην Ευρώπη.

Hint: Παρατηρήστε προσεκτικά πολλούς πίνακες του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο! Θα δείτε στο βάθος ένα μικρό τρένο. Αυτό ήταν ένας φόρος τιμής προς τον πατέρα του.

Επισκεφθείτε το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας που βρίσκεται στο Πήλιο

Επισκεφθείτε το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας που βρίσκεται στο Πήλιο

Φωτό: Shutterstock

Στο χωριό Λαύκος, το καφενείο του Φορλίδα είναι το παλαιότερο της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Λειτουργεί από το 1785 ασταμάτητα και όπως μπορούμε να καταλάβουμε έχει γράψει τη δική του ιστορία. Το καφενείο έχουν επισκεφθεί σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων, όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Βάρναλης και ο Σεφέρης. Αξίζει να το επισκεφθείτε, να απολαύσετε παραδοσιακό καφέ και να δείτε τις ιστορικές φωτογραφίες.


Πήλιο | Απόδραση σε βουνό και θάλασσα: Οι top προορισμοί για τον Οκτώβριο


Βόλτα με άλογα στις Μηλιές

Βόλτα με άλογα στις Μηλιές

Φωτό: Unsplash

Στις όμορφες Μηλιές θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε βόλτα με αλογάκια. Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών είναι εκεί για να σας χαρίσει μια εμπειρία που τα παιδιά θα θυμούνται για πολύ καιρό. Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές θα καθοδηγήσουν τόσο εσάς όσο και τα παιδιά, για να απολαύσετε τη βόλτα σας με ασφάλεια.

Canyoning

Δύο πανέμορφα φαράγγια σάς περιμένουν στην περιοχή της Τσαγκαράδας: αυτά της Φακίστρας και του Μυλοποτάμου. Καταλήγουν στις δυο εξίσου όμορφες, ομώνυμες παραλίες.

Όλοι οι προορισμοί που μπορείτε να ανακαλύψετε στο Πήλιο, βρίσκονται στο Διακοπές.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Οικογενειακές διακοπές στο βουνό: Οι καλύτεροι προορισμοί για τα παιδιά


Εκδρομή στην Μάνη; Ένας οδηγός για την μοναδική Αρεόπολη

closesmenu