Looking for more ?
Γνωρίστε τους Yaba Travellers: To ζευγάρι που γυρίζει τον κόσμο

Γνωρίστε τους Yaba Travellers: To ζευγάρι που γυρίζει τον κόσμο

Μιλήσαμε με τους Yaba Travellers, ένα ζευγάρι από την Κρήτη, που αγαπά πραγματικά τα ταξίδια και τις Διακοπές.

Οι άνθρωποι που μας εμπνέουν να γνωρίσουμε τον κόσμο είναι σαν τη Βασιλική και τον Γιώργο. Γεμάτοι αγάπη ο ένας για τον άλλο, μα και πάθος για την εξερεύνηση κάθε γωνιάς του κόσμου. Οι Yaba travellers (yaba είναι μια δική τους προσωπική έκφραση) γυρνούν τον κόσμο και μας μεταδίδουν τις εμπειρίες τους μέσω των social media και της ιστοσελίδας τους. Με αφετηρία την γενέτειρά τους, Κρήτη, φτάνουν μέχρι την Ινδονησία και την Κόστα Ρίκα, χαρίζοντάς μας όμορφες εικόνες και μεταδίδοντας την εμπειρία τους από τον κάθε τόπο με σεβασμό και απλότητα.

“Έχει σημασία, όπου και αν είναι να μπορείς να απολαύσεις τα μικρά πράγματα. Τον πρωινό καφέ με θέα το βουνό. Τον ήλιο να φέγγει στο πρόσωπο σου, ενώ η θάλασσα βρέχει τις πατούσες σου. Να είσαι παρών σε αυτές τις στιγμές.”

 

  • Πώς γνωριστήκατε και ποιο ήταν το πρώτο σας ταξίδι ως ζευγάρι;

Γνωριστήκαμε στην εργασία μας, δηλαδή ήμασταν συνάδελφοι. Το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό μαζί ήταν στην Ινδονησία και στην Σιγκαπούρη, όπου ήταν και το πιο σημαντικό. Εκεί αποφασίσαμε να περάσουμε την ζωή μας μαζί, αλλά εκεί γεννήθηκε και η ιδέα του yabatravellers.com.

 

  • Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε το blog σας και γιατί; Η αλληλεπίδραση με τον κόσμο σας βοηθά και αν ναι πώς;

Αναζητούσαμε να καταπιαστούμε με κάτι δημιουργικό, αλλά κυρίως με κάτι που μας ενδιέφερε. Επίσης, υπήρχε ένα κενό στις ταξιδιωτικές πληροφορίες για το ελληνικό κοινό κάτι που βιώσαμε και οι ίδιοι αναζητώντας πληροφορίες για τα ταξίδια μας. Έτσι κάπως ξεκίνησε η ιδέα του travel blog, κάτι που στο εξωτερικό βρισκόταν υπό ανάπτυξη. Να καταγράφουμε πληροφορίες, αλλά να εμπνέουμε και κόσμο να ταξιδεύει περισσότερο. Η αλληλεπίδραση με τον κόσμο είναι ζωτικός παράγοντας για αυτό που κάνουμε. Ο κόσμος σου δίνει το feedback και σου δίνει και την δύναμη να συνεχίζεις μέσα από την στήριξη του.

 

  • Η πανδημία σας επηρέασε –ειδικά κατά το προηγούμενο έτος- στα ταξίδια σας;

Ναι, βεβαίως και μας επηρέασε όπως και όλο τον κόσμο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το είδαμε σαν μία ευκαιρία ανασυγκρότησης και εν τέλη ήταν κάτι που χρειαζόμασταν και μας βοήθησε να ξεκινήσουμε και πάλι δυναμικά. Βεβαίως ταξιδέψαμε αυτό τον έναν χρόνο εντός Ελλάδος όταν επιτρεπόταν.

  • Αν σας έλεγα να φανταστείτε πώς θα είναι και πώς θα ζουν οι yaba travelers σε 5 χρόνια από τώρα, τι θα λέγατε;

Θα λέγαμε ότι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και εκπλήξεις αρκεί να είσαι ανοιχτός για να τις δεις. Μας αρέσει το μυστήριο που επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτή την στιγμή θα λέγαμε ότι θα θέλαμε στο μέλλον να ζούμε κάποιους μήνες νομαδικά ταξιδεύοντας και κάποιους μήνες να βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Εννοείται ότι θα θέλαμε και business wise οι yabatravellers να έχουν ανοίξει και άλλο τα φτερά τους.

 

  • Αν σε ένα από τα ταξίδια σας γνωρίζατε έναν άνθρωπο που δεν είχε ιδέα από το πώς είναι η Ελλάδα. Σε ποιο μέρος της χώρας θα του λέγατε να πάει πρώτη φορά για να αντιληφθεί όσο καλύτερα γίνεται τι εστί ελληνική γη, γεύσεις και ό,τι άλλο θεωρείτε εσείς ότι χαρακτηρίζει την χώρα μας.

Θα του λέγαμε να ξεκινήσει από την Αθήνα για μία εισαγωγή στην ελληνική ιστορία, την αρχαιότητα και την μυθολογία. Από εκεί και πέρα ανάλογα τον πόσο χρόνο θα είχε να διαθέσει θα προτείναμε κάποιο ελληνικό νησί. Αν είχε λίγο χρόνο, πιθανόν θα λέγαμε κάποιο ήρεμο Κυκλαδίτικο νησί για πρώτη φορά. Αν είχε περισσότερο χρόνο θα προτείναμε το νησί μας, την Κρήτη.

 

  • Από τα ταξίδια που έχετε κάνει μέχρι στιγμής, ποιόν τόπο είδατε να έχει περισσότερες ομοιότητες με την Ελλάδα;

Αναμφίβολα οι Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Από εκεί και πέρα όσον αφορά στο mentality έχουμε παρατηρήσει κοινά και με τους Λατίνους.

  • Έχετε σπουδάσει και οι δύο εκτός Κρήτης. Ωστόσο, μετά επιλέξατε να επιστρέψετε στη γενέτειρά σας. Πώς σας δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες; Βλέπατε κάτι που δεν σας ταιριάζει στα αστικά κέντρα;

Ο Γιώργος έχει σπουδάσει στην Κρήτη αλλά μετακόμισε στην Αθήνα για δουλειά. Περάσαμε και οι δύο πολλά χρόνια στην Αθήνα, αλλά με τον Covid συνειδητοποιήσαμε ότι η ποιότητα ζωής στο αστικό κέντρο δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να έχουμε. Εξακολουθούμε να βρίσκουμε την Αθήνα τρομερά ενδιαφέρουσα πόλη, απλά όχι για να μένουμε μόνιμα. Η Κρήτη προσφέρει ταυτόχρονα και τις ανέσεις αλλά και την ευκαιρία για μία καλύτερη καθημερινότητα. Επίσης, αγαπάμε πολύ την φύση! Βεβαίως η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον.

 

  • Υπάρχει κάποιο μέρος της Ελλάδας που δεν έχετε επιστεφθεί και είναι στο bucket list σας;

Υπάρχουν αρκετά νησιά που θα θέλαμε να επισκεφθούμε και δεν το έχουμε κάνει ακόμη, καθώς και την Ήπειρο!

 

  • Μετά από τόσα ταξίδια που έχετε κάνει, θα μπορούσατε να μας περιγράψετε τις ιδανικές Διακοπές για εσάς;

Οι ιδανικές διακοπές είναι οι ξέγνοιαστες διακοπές. Δεν έχει σημασία αν είναι στο βουνό, ή την θάλασσα. Έχει σημασία, όπου και αν είναι να μπορείς να απολαύσεις τα μικρά πράγματα. Τον πρωινό καφέ με θέα το βουνό. Τον ήλιο να φέγγει στο πρόσωπο σου, ενώ η θάλασσα βρέχει τις πατούσες σου. Να είσαι παρών σε αυτές τις στιγμές. Το μυαλό να μην έχει έννοιες.

 

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα ταξίδια της Βασιλικής και του Γιώργου στο προφίλ τους στο instagram αλλά και στο yabatravellers.com.

 

closesmenu