Looking for more ?
Καλοκαιρινά wine tastings: Επισκεφθείτε τα αθηναϊκά οινοποιεία

Καλοκαιρινά wine tastings: Επισκεφθείτε τα αθηναϊκά οινοποιεία

Η περιοχή των Μεσογείων είναι ο πλησιέστερος σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αμπελώνας, και είναι γεμάτη μικρά και μεγάλα οινοποιεία που φημίζονται για τα θαυμάσια κρασιά τους.

Για ένα απολαυστικό ταξίδι οινοτουρισμού, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας δεν χρειάζεται παρά να οδηγήσουν για λιγότερο από μία ώρα ώστε να φτάσουν, στο Κορωπί, το Μαρκόπουλο ή την Ανάβυσσο. Τις περιοχές, δηλαδή, που από την αρχαιότητα φημίζονται για την δραστηριότητά τους σε αυτό τον τομέα.

Έτσι, αν μείνετε τον Αύγουστο στην Αθήνα σας προτείνουμε 4 wineries, στα οποία μπορείς να κλείσετε επίσκεψη και να περιηγηθείτε στον χώρο τους, να μάθετε τα μυστικά παρασκευής του κρασιού και να αφεθείτε στην οινογνωσία.

Οινοποιείο Νικολού | Κορωπί

Το Οινοποιείο Νικολού είναι μια οικογενειακή μονάδα που η ιστορία της στο κρασί ξεκινά από το 1875. Είναι το μοναδικό οινοποιείο στην Αττική που ειδικεύεται στην παραγωγή αφρωδών οίνων με την παραδοσιακή μέθοδο “methode traditionnelle” ενώ παράλληλα αποτελεί χώρο πειραματισμών με βάση την ποικιλία Σαββατιανό.

Όταν επισκεφθείτε τους χώρους της παραγωγής, οι άνθρωποι του οινοποιείου θα σας ενημερώσουν για την παραγωγή αφρωδών οίνων σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο και θα δοκιμάσετε επιλεγμένα κρασιά. Στο Οινοποιείο γίνονται, επίσης, επιμορφωτικές εκδηλώσεις για φοιτητές με θέματα οινολογικού ενδιαφέροντος.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία διαφορετικά πακέτα wine tasting ανάλογα με το γούστο σας: Standard Package, Premium Package και Savatiano Panorama.

Πηγή: Unsplash

Κτήμα Στροφιλιά | Ανάβυσσος

Το οινοποιείο Στροφιλιά στην Ανάβυσσο λειτουργεί από το 1980 και έχει χτίσει τη δική του ισχυρή παρουσία στα Μεσόγεια. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε κρασιά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας με θέα στον Αττικό αμπελώνα. Ο χώρος είναι διακοσμημένος εσωτερικά και εξωτερικά με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών και επιπλέον, διοργανώνονται εκδηλώσεις οινικού ενδιαφέροντος.

Οινοποιείο Παπαγιαννάκου | Μαρκόπουλο

Μια από τις μεγαλύτερες κωμοπόλεις των Μεσογείων είναι το Μαρκόπουλο το οποίο έχει μακρά ιστορία στην παραγωγή κρασιού. Ορισμένες ετικέτες που παράγονται από τα αμπέλια του είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση στις εξαγωγές τους. Ανάμεσα σε όλα διακρίνουμε το οινοποιείο Παπαγιαννάκου, το πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο με ειδικό σχεδιασμό και κατασκευή στην Ελλάδα, σηματοδότηση μιας καινούριας εποχής. Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων επισκέψεων για όσους θέλουν να μυηθούν στον μαγευτικό χώρο του κρασιού, με εξειδικευμένες ξεναγήσεις στο οινοποιείο και το κελάρι που συνοδεύεται από δοκιμές όλων των ετικετών του οινοποιείου.

Αμπελώνες Μάρκου | Παιανία

Πρόκειται για ένα οινοποιείο που ξεκίνησε από το 1908 και μέχρι σήμερα έχει παραμείνει στα χέρια της οικογένειας (4η γενιά). Με την επίσκεψή σας στο οινοποιείο θα ξεναγηθείτε στο αμπέλι και θα δοκιμάσετε διάφορες επιλεγμένες ετικέτες με τη συνοδεία τυριών και ξηρών καρπών.  Επιπλέον, στον χώρο λειτουργεί και το «Μουσείο Οίνου», στο οποίο θα περιηγηθείτε στη συλλογή γεωργικών εργαλείων από τα τέλη του 19ου αιώνα.

 

Δείτε εδώ τις προτάσεις για ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο στα Μεσόγεια.

 

closesmenu