ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Καλοκαιρινές αποδράσεις σε 4 μαγευτικά φαράγγια

 

Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Παρόλο που το Καρπενήσι θεωρείται χειμερινός προορισμός, πλέον αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια εναλλακτική καλοκαιρινή απόδραση στο βουνό. Το Φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι ο λόγος που πρέπει να επισκεφθείτε το Καρπενήσι το καλοκαίρι.

Σε ένα σημείο του φαραγγιού που το νερό συναντά τον ποταμό Κρικελοπόταμο, δημιουργούνται όμορφοι καταρράκτες οι οποίοι λόγω της ασυνεχούς ροής του νερού, είναι σαν ασταμάτητη βροχή. Τα παγωμένα νερά κυλούν όλο το χρόνο στο φαράγγι.

Οι διαδρομές από τις οποίες μπορείτε να προσεγγίσετε το φαράγγι είναι τρεις και ξεκινούν από το Καρπενήσι. Χρειάζεται αυτοκίνητο ειδικό για χωματόδρομους και φυσικά, κατάλληλα για πεζοπορία παπούτσια. Στην αρχή της πορείας σας θα συναντήσετε και την κρεμαστή γέφυρα του Κρικελιώτη. Άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε είναι το canoe kayak και το rafting.

 

Φαράγγι Σαμαριάς

Το εντυπωσιακό φαράγγι της Σαμαριάς, στη νότια πλευρά των Χανίων την Κρήτης, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε καλοκαίρι. Είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο φαράγγι στην Ελλάδα και αποτελεί κομμάτι του μονοπατιού πεζοπορίας Ε4 που διασχίζει την Ευρώπη.

Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Απόθεμα Βιόσφαιρας με σκοπό την ανάδειξη και την προστασία του πολύτιμου αυτού τόπου.

Το ιδανικότερο είναι να ξεκινήσετε από το Ξυλόσκαλο και να καταλήξετε στην Αγία Ρουμέλη, ώστε η διαδρομή να είναι κατηφορική και ξεκούραστη. Από την Αγία Ρουμέλη πραγματοποιούνται δρομολόγια με ferry boats ώστε να επιστρέψετε στον τόπο διαμονής σας.

Πηγή: Unsplash

 

Το φαράγγι της Νέδας

Ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς σκιαγραφεί τα φυσικά σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Η Νέδα, της οποίας το όνομα δανείζεται το φαράγγι, ήταν η νύμφη της Αρκαδίας, κόρη του Ωκεανού.

Το φαράγγι, το οποίο διασχίζει ο ομώνυμος ποταμός, υπόσχεται μια διαδρομή σπάνιας ομορφιάς. Πλούσιο φυσικό τοπίο γεμάτο ψηλά πλατάνια, βελανιδιές, και συκιές, που μαζί με το τρεχούμενο νερό κάνουν το μέρος παραμυθένιο και σας κρατούν σκιά καθ’όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας σας.

Στη διαδρομή θα συναντήσετε και το Στόμιο, ένα μεγάλο σπήλαιο, που κρύβει ένα φυσικό τούνελ, στο οποίο μπορείτε να κολυμπήσετε και να βγείτε στην άλλη άκρη του. Να είστε καλά προετοιμασμένοι και να έχετε εξοπλιστεί με κατάλληλη ενδυμασία για πεζοπορία και κολύμπι.

 

Φαράγγι Σαρακίνας

Στο νομό Λασιθίου, στο χωριό Μύθοι, 20 χλμ. μακριά από την Ιεράπετρα, θα συναντήσετε αυτό το πανέμορφο φαράγγι. Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος για να το επισκεφθείτε, καθώς η ποσότητα του νερού μειώνεται αλλά συνεχίζει να σχηματίζει πανέμορφους καταρράκτες και λιμνούλες για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Για να το διασχίσετε, χρειάζεται μόνο μία ώρα περίπου και το μονοπάτι του είναι σχετικά βατό. Το τοπίο θα σας μείνει αξέχαστο: το μονοπάτι βρίσκεται κάτω από εντυπωσιακά τοιχώματα και βράχους τα οποία σχηματίζουν φυσικές γέφυρες.

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα