Looking for more ?
Μεσόγεια: Επιλογές για ξεχωριστό Σαββατοκύριακο

Μεσόγεια: Επιλογές για ξεχωριστό Σαββατοκύριακο

Η περιοχή των Μεσογείων βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας και ίσως να μην έχει λάβει τη προσοχή που της αρμόζει.

Γεμάτη αρχαιολογικούς χώρους, πρόκειται αναμφισβήτητα για μια περιοχή που προσφέρει πολλές επιλογές, είναι ιδανικός προορισμός για όμορφες παραλίες στην Αττική και είναι πλέον διαθέσιμη για ξεχωριστές δραστηριότητες που μπορούν να εμπλουτίσουν ένα Σαββατοκύριακο. Πέραν των  πιο ξεχωριστών δραστηριοτήτων που είναι διαθέσιμες στις μέρες μας, αξίζει να στραφείτε και στα ιστορικά μέρη αυτού του τόπου, όπως είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνας στον οποίο δεσπόζει ο ιερός ναός της Αρτέμιδος ο οποίος χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ.

Τι μπορούμε να κάνουμε στα Μεσόγεια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο;

Αγροτουριστικές υποδομές

Αναμφίβολα είναι μια περιοχή που έχει να προσφέρει πολλά στο σήμερα και αυτό αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη γη της οι νέοι άνθρωποι, όπως οι εμπνευστές του Farm to Fork.  Σε αυτή τη φάρμα καλλιεργούνται τα πιο εκλεκτά και σπάνια είδη φυλλωδών σαλατικών αλλά και βρώσιμα λουλούδια με τα οποία εφοδιάζονται τα εστιατόρια της πόλης. Ένας παλιός στάβλος που βρισκόταν εκεί διαμορφώθηκε ως ένα μικρό οινοποιείο όπου από τον αμπελώνα του κτήματος εμφιαλώνονται λίγες φιάλες. Η έκταση των καλλιεργειών του Farm to Fork είναι περίπου 20 στρέμματα και παρέχονται μαθήματα οικολογικής γεωργίας και εξειδικευμένα mini σεμινάρια για τους κατοίκους της πόλης που θέλουν να μετατρέψουν το μπαλκόνι τους σε ένα όμορφο μποστάνι.

Πηγή: Unsplash

Μια από τις μεγαλύτερες κωμοπόλεις των Μεσογείων είναι το Μαρκόπουλο το οποίο έχει μακρά ιστορία στην παραγωγή κρασιού. Ορισμένες ετικέτες που παράγονται από τα αμπέλια του είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση στις εξαγωγές τους. Ανάμεσα σε όλα διακρίνουμε το οινοποιείο Παπαγιαννάκου, το πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο με ειδικό σχεδιασμό και κατασκευή στην Ελλάδα, σηματοδότηση μιας καινούριας εποχής. Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων επισκέψεων για όσους θέλουν να μυηθούν στον μαγευτικό χώρο του κρασιού, με εξειδικευμένες ξεναγήσεις στο οινοποιείο και το κελάρι που συνοδεύεται από δοκιμές όλων των ετικετών του οινοποιείου.

Πηγή: Unsplash

Στα Μεσόγεια ανήκουν και τα Καλύβια, όπου εκεί θα βρείτε τη Margi Farm. Περιτριγυρισμένη από αμπελώνες και ελαιώνες 20 στρεμμάτων, χρησιμοποιεί φυσικές γεωργικές πρακτικές, εμπλουτίζοντάς το με φυσικές μεθόδους καλλιέργειας. Εκεί ως επισκέπτες μπορείτε να μάθετε για τη καλλιέργεια, να απολαύσετε ειδικές δραστηριότητες για παιδιά. Οι παιδικές δραστηριότητες, βέβαια, θα απογειωθούν αν επιλέξετε την ιππασία η οποία είναι ένα χόμπι που μπορείτε να καλλιεργήσετε στη περιοχή των Μεσογείων. Για παράδειγμα, στο MADis Pony Club στην Αρτέμιδα, όλη την εβδομάδα προσφέρονται μαθήματα, ή μεμονωμένες βόλτες με άλογα και πόνυ, ενώ τα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν ακόμη περισσότερο, αφού μπορούν να συμμετέχουν στη φροντίδα και στο τάισμά τους.

Οι παραλίες για Σαββατοκύριακο στα Μεσόγεια

Αν επιλέξετε να επενδύσετε τον χρόνο σας έστω σε μια από αυτές τις δραστηριότητες, για τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να σφραγίσετε αυτή την όμορφη εμπειρία με μια επίσκεψη στις δεκάδες παραλίες των Μεσογείων. Η γκάμα είναι μεγάλη, από οργανωμένες αμμώδεις μέχρι απόμερες που χρειάζεται να βρείτε τα κατάλληλα μονοπάτια για να τις εντοπίσετε. Ρηχά νερά με χρυσαφένια άμμο θα σας προσφέρει το Πόρτο Ράφτη (και ειδικά το Αυλάκι) το οποίο είναι πλέον τόσο κοσμοπολίτικο, αφού μπορείτε να το επιλέξετε μέχρι και για ολοκληρωμένη διαμονή για αυτό το καλοκαίρι.

Αν προτιμάτε πιο ήσυχες παραλίες, η Χαμολιά είναι αυτή που μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία. Διαθέτει μεγάλη έκταση ακτογραμμής αν και με λιγότερες παροχές από το πολυσύχναστο Πόρτο Ράφτη. Αν θελήσετε να απολαύσετε την ενέργεια της θάλασσας λίγο παραπάνω τότε μπορείτε να κάνετε Sup ή kanoe kayak στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο του Πόρτο Ράφτη.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Τα top μέρη για διακοπές με παιδιά δίπλα στη θάλασσα


Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς

closesmenu