Looking for more ?
Νιώστε την αδρεναλίνη των Ιωαννίνων: Οι δραστηριότητες που θα σας κερδίσουν
Πηγή: Unsplash

Νιώστε την αδρεναλίνη των Ιωαννίνων: Οι δραστηριότητες που θα σας κερδίσουν

Τα Ιωάννινα είναι η πόλη στην οποία δεν πρόκειται να βαρεθείτε στιγμή.

Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη με αμέτρητες ομορφιές που πρέπει να επισκεφθείτε έστω για μια φορά. Θα σας αφήσει μαγεμένους από την ιστορία της, τα φυσικά κάλλη της αλλά και τη γνήσια γαστρονομία της. Αν ψάχνατε προορισμό για το επόμενο roadtrip σας, στα Ιωάννινα σίγουρα θα βρείτε όσα ζητάτε.


Πού θα φάμε στα Ιωάννινα; Οι διευθύνσεις με το παραδοσιακό φαγητό


Το rafting στα καλύτερά του!

Αναμφισβήτητα, ένας από τους συναρπαστικότερους τρόπους για να γνωρίσετε από κοντά την σπάνια ομορφιά αυτής της περιοχής είναι μέσα από τη διάσχιση των ποταμών της, κάνοντας ράφτινγκ! Τα ποτάμια της Ηπείρου διαθέτουν εκπληκτικές διαδρομές κλιμακωτής δυσκολίας, ιδανικές για αρχάριους και must για έμπειρους κωπηλάτες.

Βοϊδομάτης

O Βοϊδομάτης είναι ένα πολύτιμο στολίδι της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων. Είναι από τους πιο καθαρούς ποταμούς στην Ευρώπη και αποτελεί την ιδανική επιλογή για να αποκτήσετε τις πρώτες σας εμπειρίες στο rafting.

Πηγή: Unsplash

Με σημείο εκκίνησης το γεφύρι της Αρίστης, κοντά στο ομώνυμο Ζαγοροχώρι, τα 5 χλμ. της διαδρομής κυλούν χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις και δυσκολίες. Επιπλέον, μετά από περίπου 45’ λεπτά θα συναντήσετε το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων (16ου αιώνα), που βρίσκεται σε εκπληκτική τοποθεσία με κάθετους βράχους και εντυπωσιακές σπηλιές.

Αχέροντας

Ο μυθικός ποταμός, που εκτείνεται σε περιοχή με ιδιαίτερο κάλλος, προσφέρει ευκαιρία για δυνατές στιγμές στα νερά του. Η διαδρομή, μήκους 4 χλμ., είναι ιδανική για αρχάριους, ενώ καθώς ξεκινά από τις πηγές του ποταμού στη γέφυρα Γλυκή, που έχουν πάντα νερό, οι καταβάσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Εξερευνήστε τα μονοπάτια

Φυσικά οι επιλογές για πεζοπορία είναι πολλές. Μία από αυτές είναι στην κορυφή του Μιτσικελίου. Το Μιτσικέλι (1.810μ) υψώνεται ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Πίνδου. Το όνομα του βουνού είναι ‎σλαβικής προέλευσης και σημαίνει «η φωλιά της αρκούδας».
Η Πεζοπορία στο Μιτσικέλι – Ιωάννινα ξεκινάει από το Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων σε υψόμετρο 1.280 μέτρων. Είναι μια ‎κυκλική διαδρομή που ανεβαίνει επάνω από την ζώνη της βλάστησης και μας οδηγεί στην ‎κορυφή του βουνού στα 1.810 μέτρα.

| Μην ξεχνάτε τα tips για τους επίδοξος πεζοπόρους.  |

Πηγή: Unsplash

Ίσως να έχετε δει φωτογραφίες από το μοναδικό τοπίο της Δρακόλιμνης Τύμφης και να απορείτε για το που βρίσκεται αυτός ο ορεινός παράδεισος. Αν, λοιπόν, βρίσκεστε στα Ιωάννινα είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτό το τοπίο αφού μπορείτε να τη προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο μέχρι το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και μετά να ξεκινήσετε την πεζοπορία για τη λίμνη. Αναβάσεις οργανώνονται συνεχώς από έμπειρες ομάδες οι οποίες θα σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια. Μόλις φτάσετε στη λίμνη η θέα θα σας αποζημιώσει για κάθε βήμα της πεζοπορίας σας.

Τα Ζαγοροχώρια προσφέρουν αμέτρητες επιλογές πεζοπορικών διαδρομών.  Μία από τις ομορφότερες περνά από το χωριό Κήποι, με μια διαδρομή που είναι γεμάτη από πέτρινα γεφύρια. Άλλη επιλογή αποτελεί η περίφημη χαράδρα του Βίκου, η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Ώρα για ποδήλατο

Στα Ιωάννινα μπορείτε να κάνετε μία διαδρομή που δεν θα έχετε ξανακάνει. Αυτή είναι ο γύρος της λίμνης Παμβωτίδας με ποδήλατο, που πρόκειται για μια απλά πανέμορφη εμπειρία. Ολόκληρος ο γύρος της λίμνης είναι 30 χλμ και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Μη διστάσετε, νοικιάστε ποδήλατο και κάντε αυτή την εμπειρία δική σας.


Σας αρέσει το ποδήλατο; Δείτε τους bike friendly προορισμούς στην Ελλάδα

Πηγή: Unsplash

Νιώστε την απόλυτη απελευθέρωση με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Οι επιλογές για δραστηριότητες στην περιοχή απλά δεν στερεύουν ποτέ! Κατά την επίσκεψή σας στα Ιωάννινα μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμη και αλεξίπτωτο πλαγιάς στις περιοχές: Ασπράγγελοι, Κόνιτσα, στο Μιτσικέλι, στο Μπιζάνι, Μανωλλιάσσα, στο Καλέντζι και στο Συρράκο.

Οι επιλογές για να εξερευνήσετε με διαφορετικό τρόπο τα Ιωάννινα δεν τελειώνουν. Από την περιήγηση με 4χ4 στα ορεινά μονοπάτια μέχρι ski, τα Ιωάννινα δεν θα σας κάνουν ποτέ να βαρεθείτε.

 

Στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, λαμβάνουν χώρα πολύ ενδιαφέρουσες και σημαντικές πρωτοβουλίες όπως ο καθαρισμός ποταμών από την Acheron Actions. Δείτε το αφιέρωμα του Διακοπές, εδώ.

closesmenu