Looking for more ?
Οι 5 must προορισμοί του γνήσιου foodie

Οι 5 must προορισμοί του γνήσιου foodie

Είτε είστε λάτρης των τυριών, είτε αναζητάτε το πιο παρθένο ελαιόλαδο, υπάρχουν άνθρωποι και αγροτουριστικές μονάδες που θα σας προσφέρουν την αγνότητα κάθε γεύσης που γεννά η ελληνική γη.

Μαθήματα αρχαίας ελληνικής μαγειρικής – Μαριάνα Καβρουλάκη

Στα Χανιά αξίζει να βρεθείτε για μια πραγματικά μοναδική δραστηριότητα. Η αρχαιολόγος και ιστορικός διατροφής, Μαριάνα Καβρουλάκη παραδίδει μαθήματα αρχαίας ελληνικής μαγειρικής. Συγκεκριμένα, κατά τα μαθήματα θα έχετε τη δυνατότητα να μαγειρέψετε με αρχαίες τεχνικές και αντίγραφα του μαγειρικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείτο τότε. Θα κάνετε, δηλαδή, μια συναρπαστική γαστρονομική αναδρομή από τη κλασσική περίοδο μέχρι και τα βυζαντινά χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το Περιβόλι στη Βάρη (Κυρηνείας 15, 16672 – Βάρη, Αττική)

Πηγή: Unsplash

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα και είστε γνήσιος foodie τότε, η επόμενη στάση σας θα πρέπει να είναι στη Βάρη. Εκεί, θα βρείτε το Περιβόλι στο οποίο μπορείτε να παρατηρήσετε από κοντά πώς λειτουργεί μια οργανική φάρμα η οποία προσφέρει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φυσικά, σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα αγνά προϊόντα που παράγει η γη του Περιβολιού. Επιπλέον, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη λειτουργεία του ελαιοτριβείου ψυχρής έκθλιψης. Φυσικά, τη κατάλληλη εποχή μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να μαζέψετε οι ίδιοι τις ελιές, να συμμετάσχετε στη διαδικασία παραγωγής του λαδιού και τέλος να έχετε το “δικό σας” λάδι έτοιμο για το σπίτι.

Mykonos Farmers (Άγιος Λάζαρος, Μύκονος)

Η αγροτουριστική δομή Mykonos Farmers είναι ένα εντυπωσιακό μέρος για όσους αγαπούν το αγνό φαγητό.  Κυρίως, το Mykonos Farmers είναι ο παράδεισος όσων δεν αντιστέκονται στα τυριά. Μπορεί να σας εισάγει στις βασικές πρακτικές της τυροκομίας και να σας μυήσει στις μυκονιάτικες παραδοσιακές συνταγές. Έτσι, αν επιλέξετε αυτή την εμπειρία θα επιστρέψετε πίσω στην καθημερινότητα γνωρίζοντας τα πάντα γύρω από το ξινότυρο, την τυροβολιά, την κοπανιστή  ή τη νιαρή.

Taste Lemnos (Μούδρος Λήμνου)

Πηγή: Taste Lemnos

Οι άνθρωποι του Taste Lemnos ξέρουν πολύ καλά από ντόπιες συνταγές και πρώτες ύλες. Ο δημιουργός του, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου διοργανώνει μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής με τη μητέρα του, Μαρίκα, η οποία θα σας μυήσει στον κόσμο της στριφτής πίτας. Ακόμη, θα μαζέψετε μυρωδικά και φρούτα από τον κήπο και θα μαγειρέψετε γεύματα όπως γεμιστά και κατσίκι στον φούρνο.  Παράλληλα, μπορείτε να κάνετε οινογνωσία και γευσιγνωσία τυριών.

Η τρούφα των Μετεώρων

Πηγή: Unsplash

Τα Μετέωρα είναι γνωστός προορισμός για τους επίδοξους κυνηγούς της πολύτιμης τρούφας. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών, διοργανώνουν ακριβώς αυτό. Αν αφεθείτε σε αυτή την εμπειρία, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στο βουνό μαζί με εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα τα οποία αναζητούν τον νόστιμο και αρωματικό καρπό. Παράλληλα, θα μάθετε τα πάντα για τη τρούφα και φυσικά στο τέλος θα δοκιμάσετε μια γευστική μακαρονάδα με τις τρούφες που βρήκατε κατά τη περιήγησή σας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

closesmenu