Looking for more ?
Οι Never Alone κάνουν κάτι παραπάνω από Διακοπές

Οι Never Alone κάνουν κάτι παραπάνω από Διακοπές

Ένα υπέροχο ζευγάρι από την Κρήτη που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με δυο σκυλιά και ένα βαν.

Μόλις επισκεφθεί κανείς το profile των Never Alone στα social media θα γοητευθεί από τις πανέμορφες φωτογραφίες τους. Όχι μόνο λόγω της μοναδικής τους αισθητικής αλλά και λόγω της αγάπης που ξεχειλίζει ανάμεσα στους 4 συνταξιδιώτες. Τέσσερις, διότι η Μαρία και ο Χρήστος δεν αποχωρίζονται ποτέ τους τετράποδους Μελίνα και Μάρκο. Όλοι μαζί επιβιβάζονται σε ένα Land Rover που έχουν διαμορφώσει έτσι ώστε να μοιάζει λειτουργικά σε ένα campervan και ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Στο Diakopes.gr είχαμε τη χαρά να τους γνωρίσουμε και να μιλήσουμε μαζί τους για την κοινή μας αγάπη, τα ταξίδια.

Η Μελίνα. Φωτό: Χρήστος Μανιώρος

  •  Πότε σας μπήκε το «μικρόβιο» του ταξιδιώτη στον καθένα ξεχωριστά; Θυμάστε κάποια συγκεκριμένη εμπειρία που σας στιγμάτισε όταν ήσασταν πιο μικροί ηλικιακά;

Σαν παιδιά έχουμε και οι δύο να θυμόμαστε πολλές εμπειρίες από οικογενειακές διακοπές. Ήμασταν τυχεροί που μεγαλώσαμε με γονείς που αγαπούν τα ταξίδια εντός και εκτός Κρήτης. Μάθαμε από παιδιά έτσι, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως κάποιος που δεν ταξίδευε παιδί, δεν μπορεί να ταξιδεύει όταν μεγαλώσει.

Η Μαρία έχει να θυμάται όλα τα καλοκαίρια όσο ήταν παιδί να φεύγει οικογενειακά με το αυτοκίνητο φορτωμένο για περίπου 1 μήνα ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Έντονα υπάρχει στο μυαλό της η ανάμνηση από ένα ταξίδι (το πρώτο εκτός Ελλάδας). Ξεκίνησαν από Κρήτη, πήγαν Χίο, από εκεί πέρασαν Τουρκία. Ταξίδεψαν με το αυτοκίνητο όλα τα παράλια της Τουρκίας, φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και επιστροφή στην Κρήτη.

Ο Χρήστος σαν παιδί έχει να θυμάται μια παλιά κλούβα VW που στο πίσω μέρος υπήρχε ένα μεγάλο στρώμα που χωρούσε και τα 5 μέλη της οικογένειας του. Δηλαδή δεν ήταν και πολύ μακριά από αυτό που έχει επιλέξει και ο ίδιος να κάνει! Πήγαιναν τις καλοκαιρινές του εκδρομές στις παραλίες της Κρήτης με αυτή την κλούβα απολαμβάνοντας έτσι το πρώτο «campervan» που είχε στην ζωή του!

Ιθάκη. Φωτο: Χρήστος Μανιώρος

 

  • Tώρα με τα social media έχετε την ευκαιρία να επικοινωνείτε τα ταξίδια σας. Η διάδραση με τον κόσμο έχει κάποια επίδραση σε αυτό που κάνετε ή όχι;

Μας βοηθάει να ακούμε γνώμες και προτάσεις ανθρώπων για μέρη που δεν έχουμε πάει. Γενικά μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις εικόνες και τις εμπειρίες που παίρνουμε από κάθε τόπο. Όπως μας αρέσει και να βλέπουμε από ιντερνετικούς «φίλους» τις δικές τους εμπειρίες. Είναι ωραία αυτή η αλληλεπίδραση που έχεις με τον κόσμο . Και όταν ακούς σχόλια όπως «είναι ωραίο αυτό που κάνετε συνεχίστε έτσι» σε ενθαρρύνει να κάνεις ένα βήμα παραπάνω. Γενικά πιστεύουμε πως όταν τα social media τα χρησιμοποιείς χωρίς υπερβολή μπορούν να λειτουργήσουν θετικά προς εσένα.

 

  • Σκέφτεστε να επεκτείνετε τα project σας ;

Έχουμε σκεφτεί τόσο πολλά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε! Ο τελευταίος χρόνος (και παραπάνω) μας έχει τραβήξει λίγο πίσω όπως έχει τραβήξει και όλο τον κόσμο. Μας έχει περιορίσει αλλά μας έχει δώσει και την ευκαιρία να σκεφτούμε τι θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύουμε πως σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμο να μιλήσουμε για τα μελλοντικά μας σχέδια.

Βουνό Γιούχτας, δυτικά των Αρχάνων, Ηράκλειο Κρήτης. Φωτο: Χρήστος Μανιώρος

  • Πέρα από τη Κρήτη, ποιο άλλο ελληνικό μέρος ξεχωρίζετε και γιατί;

Θέλουμε 10 σελίδες για να απαντήσουμε μάλλον στην ερώτηση αυτή. Έχουμε ερωτηθεί πολλές φορές για το αγαπημένο μας μέρος αλλά ποτέ δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα. Αν την εξερευνήσεις θα σε ικανοποιήσει και θα σε κάνει να αναρωτιέσαι πως γίνεται να κρύβει τόσες πολλές ομορφιές. Έχουμε βουνά, θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, μοναδικά φαράγγια, υπέροχα μικρά αλλά και μεγάλα νησιά. Πώς να διαλέξεις ;!


Λίμνη Τσιβλού: Μια ιδανική φθινοπωρινή εκδρομή στον νομό Αχαΐας


  • Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ακατόρθωτο αυτό που κάνετε. Πώς θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να γίνει πιο προσιτό για τον καθένα;

Όταν γνωριστήκαμε με τον Χρήστο, δεν υπήρχε ούτε το camper τζιπ, ούτε το προφίλ melina and markos, ούτε ο Μάρκος ακόμα! Είχαμε ένα απλό τζιπάκι, μια σκηνή και παρά πολύ όρεξη να γυρίσουμε μέρη της Κρήτης. Σιγά σιγά η ανάγκη να μένουμε περισσότερο στην φύση χειμώνα καλοκαίρι γέννησε την ιδέα του camper van. Με πολύ ψάξιμο ο Χρήστος κατέληξε (ευτυχώς) στο Defender. Ξεκινήσαμε βήμα βήμα. Δεν φτιάχτηκαν όλα σε μια νύχτα. Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από αυτό που θέλαμε και μας άρεσε. Ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να φτάσει λίγο πιο κοντά στους στόχους και τα όνειρα του. Αν δεν προσπαθήσεις να τα πετύχεις δεν ξέρεις αν είναι τελικά ακατόρθωτο. Θέλει ένα καλό προγραμματισμό και να ξέρεις ότι αυτό θέλεις να κάνεις στην ζωή σου.

Το Land Rover των Never Alone. Φωτο: Χρήστος Μανιώρος

 

  • Αν είχατε απέναντι σας έναν άνθρωπο μιας μακρινής χώρας που δεν είχε ιδέα τι είναι η Κρήτη. Πώς θα του την περιγράφατε και τι θεωρείτε είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή;

Η Κρήτη είναι ένας τόπος που έχει να σου προσφέρει πολλά, όπως και σχεδόν κάθε τόπος στην Ελλάδα. Είναι ένα νησί που μπορεί να σου χαρίσει αμέτρητες εμπειρίες χειμώνα και καλοκαίρι. Οι παραλίες είναι πολλές και από βορρά σε νότο διαφέρουν πολύ. Αξίζει να της αφιερώσεις πολλές μέρες και να την εξερευνήσεις. Όμως επειδή είναι νησί δεν σημαίνει πως μένουμε μόνο στις παραλίες. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε υπέροχα βουνά που σου δίνουν την ευκαιρία να ασχοληθείς ακόμα και με το σκι κι ας μην έχουμε χιονοδρομικό. Μπορείς να γνωρίσεις την μοναδική εμπειρία του ορειβατικού σκι. Όποιος θα μας ρωτούσε για την Κρήτη θα του λέγαμε να της δώσει αρκετό χρόνο και να την εξερευνήσει όσο πιο πολύ μπορεί.

Φωτο: Χρήστος Μανιώρος

 

  •  Σε λίγα χρόνια από τώρα, πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας; Με το ίδιο Land Rover έχοντας γυρίσει πλέον κάθε γωνιά της Ελλάδας ή έχοντας επεκταθεί και εκτός συνόρων;

Υπάρχουν σχέδια για road trip στο εξωτερικό με το Defender την Μελίνα και τον Μάρκο. Σίγουρα είναι μια κίνηση που αργά ή γρήγορα θα κάνουμε. Δεν έχουμε σκεφτεί πολύ πως θέλουμε να είμαστε σε λίγα χρόνια. Σίγουρα θέλουμε να έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε κάποια σχέδια που έχουμε στα σκαριά και να συνεχίζουμε τα ταξίδια και τις εξορμήσεις μέχρι τότε.

 

  •  Έχει τύχει να επισκεφθείτε κάποιο μέρος που να μην νοιώσατε ευπρόσδεκτοι;

Ευτυχώς μέχρι τώρα τα ταξίδια που έχουμε κάνει μας έχουν αφήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις χωρίς να έχουμε να θυμόμαστε κάτι αρνητικό. Δεν έχουμε νιώσει ποτέ ανεπιθύμητοι σε κάποιο μέρος. Ίσως φταίει ότι αποφεύγουμε να πηγαίνουμε σε μέρη με κόσμο. Όταν ταξιδεύεις με δύο σκυλιά ξέρεις πως δεν θα είναι πάντα εύκολο, γιατί δεν δέχονται όλοι τα κατοικίδια όπως τα δεχόμαστε εμείς. Ερχόμαστε όμως σπάνια σε επαφή με πολύ κόσμο και γι’ αυτό δεν έχουμε βιώσει τέτοια εμπειρία. Αν τύχει όμως να πάμε σε μέρη που υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο διακριτικοί μπορούμε.

Φωτο: Χρήστος Μανιώρος

 

  • Ποιες είναι οι βασικές σας συμβουλές σε κάποιον που είναι έτοιμος για μια τέτοια περιπέτεια;

Αν κάποιος διαβάσει για εμάς και τα δικά μας ταξίδια ή δει άλλους ανθρώπους να κάνουν πράγματα που σε εκείνον αρέσουν αλλά δεν τα έχει τολμήσει, του λέμε πως ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσεις μια καινούρια και διαφορετική εμπειρία. Γενικά προσπαθούμε να λέμε στον κόσμο που επικοινωνούμε μαζί του πως είναι ωραίο που και που να αφήνεις την πόλη και να ταξιδεύεις στην φύση. Να ξεφεύγεις από τα στάνταρ σου και τις συνήθειες σου. Και όσοι ζουν μαζί με τα κατοικίδια τους, τους συμβουλεύουμε να τολμήσουν να ταξιδέψουν μαζί τους. Είναι ωραία να έχεις την συντροφιά τους.

Φωτο: Χρήστος Μανιώρος

  • Η πανδημία σας επηρέασε πρακτικά ή ψυχολογικά; Σας έκανε να δείτε τα πράγματα διαφορετικά ή δεν άλλαξε κάτι στη στάση ζωής σας;

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή μας επηρέασε πάρα πολύ πρακτικά και στην συνέχεια ψυχολογικά. Αυτή η αβεβαιότητα για το μέλλον δεν μπορεί να μην επηρεάσει ανθρώπους που έχουν σχέδια και όνειρα όπως εμάς. Στην συνέχεια βρήκαμε τον τρόπο να απαλλαγούμε από το άγχος αλλά και να μην μας επηρεάζει η κάποια τρομοκρατία που υπήρξε. Ίσως η φύση, τα βουνά και η θάλασσα έχουν πάντα την απάντηση σε όλα αυτά.

 

Παρακολουθήστε τα ταξίδια της Μαρίας και του Χρήστου μαζί με την Μελίνα και τον Μάρκo στον λογαριασμό τους στο Instagram αλλά και στο neveralone.gr.

 

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Τα top μέρη για διακοπές με παιδιά δίπλα στη θάλασσα


Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς

closesmenu