Looking for more ?
Πάσχα: 3+1 οικογενειακοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα
Πηγή: Unsplash

Πάσχα: 3+1 οικογενειακοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Με καλή διάθεση μπορούμε να μετατρέψουμε κάθε προορισμό σε μια αξέχαστη οικογενειακή εμπειρία.

Το να αποδράσει κανείς για αρκετές ημέρες το Πάσχα στην επαρχία από όπου κατάγεται, ή σε χωριά φίλων είναι για πολλές οικογένειες δύσκολο είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε λόγω εξόδων. Κανένα πρόβλημα, όμως, δεν υπάρχει με αυτό αφού το μόνο βέβαιο είναι πως το να περάσουμε όμορφες στιγμές με την οικογένειά μας δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! Γι’ αυτό, μπορείτε να βρείτε την ιδανική ημέρα και να αποδράσετε για μια μονοήμερη, που είναι βέβαιο πως θα σας χαρίσει υπέροχες οικογενειακές στιγμές. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι top οικογενειακοί προορισμοί που θα βρείτε μια ανάσα από την Αθήνα.

Βόλτα στη Λίμνη Δόξα και φαγητό στα γύρω χωριά

Το διαμάντι της Ορεινής Κορινθίας, η λίμνη Δόξα, αποτελεί έναν εντυπωσιακό προορισμό. Μέσα σε δυόμισι ώρες από την Αθήνα, μπορείτε να βρεθείτε σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Πελοποννήσου. Η λίμνη Δόξα είναι μια τεχνητή λίμνη, σε υψόμετρο 900μ. στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Σημείο αναφοράς είναι το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, που δεσπόζει στο κέντρο της λίμνης.

Πηγή: Unsplash

Η λίμνη είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή. Ωστόσο, τον χειμώνα θα νιώσετε το αλπικό τοπίο σε όλο του το μεγαλείο. Αφού, οι χιονισμένες βουνοκορφές που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης, κλέβουν τη παράσταση. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν, ειδικά αν έχετε πάρει μαζί σας και τα ποδήλατά τους!

Γύρω από την περιοχή της λίμνης θα βρείτε δεκάδες χωριουδάκια, από πολύ μικρά έως και πιο δημοφιλή όπως είναι τα Τρίκαλα και εκεί μπορείτε να κάνετε το πασχαλινό σας γεύμα.

Ύδρα: Για νησιώτικο αέρα

Πηγή: Shutterstock

Με το ταχύπλοο, μέσα σε 1 ώρα και 30 λεπτά μπορείτε να βρίσκεστε στην αρχοντική Ύδρα. Πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές νησί για τα παιδιά μια και δεν έχει αυτοκίνητα, και είναι βέβαιο πως θα ενθουσιαστούν από το πόσο όμορφο είναι το νησί. Σε περίπτωση που ο καιρός είναι πολύ καλός, μπορείτε να μπείτε σε κάποιο θαλάσσιο ταξί ώστε να προσεγγίσετε κάποια άλλη περιοχή του νησιού.

Το μόνο βέβαιο είναι πως στην Ύδρα θα φάτε καλά και θα περάσετε ήσυχες οικογενειακές στιγμές.


Μονοήμερη στην Ύδρα: Τα καλύτερα εστιατόρια


Στην λίμνη Μπελέτσι

Η λίμνη Μπελέτσι είναι ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Είναι στην τέλεια απόσταση από την Αθήνα, ώστε να κάνετε ένα μικρό ταξιδάκι με το αυτοκίνητο αλλά στην πραγματικότητα θα έχει περάσει περίπου μόνο μία ώρα.

Η όμορφη λίμνη, παρότι το περσινό καλοκαίρι κινδύνευσε από τις φωτιές, έχει παραμείνει ως το σπίτι για δεκάδες πάπιες, κύκνους και νεροχελώνες που θα δείτε να κολυμπούν. Η λίμνη, λοιπόν, παρά τους κινδύνους που αντιμετώπισε είναι ακόμη ένας ιδανικός μονοήμερος προορισμός για να κάνετε ένα πικ-νικ και να αφήσετε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Ναύπλιο

Φωτό: Pixabay

Μια κλασική επιλογή για τις οικογενειακές αποδράσεις.

Αγαπημένος προορισμός, ειδικά για τους Αθηναίους, το Ναύπλιο βρίσκεται όλο τον χρόνο στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ταξιδιωτών. Μια πανέμορφη, γραφική παλιά πόλη, μνημεία και αξιοθέατα, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, συνθέτουν μια εμπειρία που πολλοί αγαπούν να επαναλαμβάνουν τακτικά.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της εκδρομής είναι αυτονόητα, καθώς πρόκειται για ένα μέρος που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα (λιγότερο από 2 ώρες με το αυτοκίνητο) και είναι ό,τι πρέπει είτε για μονοήμερη. Δείτε εδώ τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στην όμορφη πόλη.

Δείτε επίσης:

Κορυφαίοι προορισμοί με καλό φαγητό κοντά στην Αθήνα


Foodie’s Guide: Τι καινούριο τρώμε στην Αθήνα

closesmenu