Looking for more ?
Τι θα διαβάσουμε στις διακοπές; Οι νέες καλοκαιρινές κυκλοφορίες
Unsplash

Τι θα διαβάσουμε στις διακοπές; Οι νέες καλοκαιρινές κυκλοφορίες

Στις καλοκαιρινές διακοπές έχουμε χρόνο για να διαθέσουμε στον εαυτό μας. Ένα καλό βιβλίο είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να του κάνουμε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ | CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)

Το βραβευμένο με Nobel το 1957 είναι ένα από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα που δεν πρέπει να χάσετε. Ο Αλμπέρ Καμύ ταξίδεψε στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 1946 και ύστερα στη Νότια Αμερική από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο του 1949. Το ύφος στα δυο ημερολόγια διαφέρει αισθητά. Στη Βόρεια Αμερική πηγαίνει ως δημοσιογράφος που ανακαλύπτει, με βλέμμα άλλοτε γεμάτο θαυμασμό και άλλοτε επικριτικό, την υπερβολή του Νέου Κόσμου. Ωστόσο, δεν ξεχνά τις τότε προτεραιότητές του και, κυρίως, την Πανούκλα. Στη Νότια Αμερική ταξιδεύει σαν επίσημος καλεσμένος, σαν μια διασημότητα, ενώ προοδευτικά υποψιάζεται έναν νέο παροξυσμό φυματίωσης. Η διαδρομή του είναι παράλληλη με τη διαδρομή της αρρώστιας του, που την ανακαλύπτει εκ νέου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εκδόσεις Πατάκης, Ιούλιος 2021

Πηγή : Unsplash

Η ΛΕΣΧΗ ΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ | OSMAN RICHARD

Ένα βιβλίο που θα λατρέψουν  οι φαν των μυστηρίων. Το έργο του O. Richard έχει σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία και σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ είναι βέβαιο πως πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Η υπόθεση έχει να κάνει με τον απροσδόκητο φόνο που συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής από τον γαλήνιο οίκο ευγηρίας, σε ένα φιλήσυχο μέρος της βρετανικής υπαίθρου, όπου συγκεντρώνεται μια ετερόκλητη παρέα τεσσάρων υπερηλίκων για να συζητήσει, να παίξει κανένα παιχνίδι και να ασχοληθεί με την επικαιρότητα. Εκεί, στο Κούπερ Τσέις, οι τέσσερις πρωταγωνιστές, για να περνάει η ώρα τους, αρέσκονται να εξετάζουν διάφορους φόνους που δεν έχουν διαλευκανθεί, μόνο που κάποια στιγμή συμβαίνει ο φόνος να είναι κάτι παραπάνω από δίπλα τους. (Από την παρουσίαση του βιβλίου)

Εκδόσεις Ψυχογιός, Μάιος 2021

Πηγή: Unsplash

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ | POOLEY CLARE

Το πράσινο σημειωματάριο που αφήνει ο Τζούλιαν στο καφέ της Μόνικας, φέρνει κοντά έξι αγνώστους, οδηγώντας τους σε απροσδόκητες φιλίες και αγάπες. Οι ζωές τους συνυφαίνονται, αποκαλύπτοντας στο τέλος τη δύναμη και το μεγαλείο της ειλικρίνειας.

Εκδόσεις Μεταίχμιο, Μάρτιος 2021

ΜΑΝΗ | LEIGH-FERMOR PATRICK

Η Μάνη, στη νοτιότερη χερσόνησο της Ευρώπης, είναι μια από τις πιο άγριες κι απομονωμένες περιοχές στην Ελλάδα. Αποκομμένη από την επιβλητική οροσειρά του Ταΰγετου και αποκλεισμένη από το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, διατηρεί ζωντανή τη σχέση με το αρχαίο παρελθόν, περισσότερο απ’ ό,τι με το παρόν.
Μια περιήγηση σε αυτή την απείθαρχη και πλούσια σε ιστορία και παραδόσεις περιοχή, με οδηγό τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό συγγραφέα της εποχής μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εκδόσεις Μεταίχμιο, Ιούνιος 2021

ΑΚΤΙΒΙΤΙ ΜΠΟΥΚ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ | Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ

Η κοινότητα της σελίδας στο facebook, Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ, αριθμεί 300.000 ακολούθους. Το βιβλίο που ενσαρκώνει το όραμα των δημιουργών της σελίδας, να αγαπήσουμε όλοι την επιστήμη της γεωγραφίας είναι ένα άκρως διασκεδαστικό ανάγνωσμα. Μέσα από αυτό το “ακτίβιτι μπουκ” θα σας μάθει πράγματα που δεν φανταζόσασταν και θα σας συστήσει τη γεωγραφία από μια νέα ματιά.

Εκδόσεις Διόπτρα, Ιούνιος 2021

closesmenu