Looking for more ?
Τι θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα;
Φωτό: Jimmy Teoh/Pexels

Τι θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα;

Αν δεν είναι στα σχέδιά σας κάποια κοντινή εκδρομή για το κλείσιμο της εβδομάδας, η πόλη προσφέρει πολλές επιλογές για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η πρωτεύουσα δεν θα γινόταν να μην είχε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων να προσφέρει σε όλους, ειδικά κατά τα Σαββατοκύριακα.  Συνδυάζοντας την έξοδό σας με μια πολιτιστική βόλτα, σε ένα χριστουγεννιάτικο event ή σε κάποια έκθεση, μαζί με καλό φαγητό στα εστιατόρια της πόλης είναι βέβαιο πως θα περάσετε όμορφα ακόμη και αν δεν αποδράσετε σε κάποιον χειμερινό προορισμό. Αν απορούσατε τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, τώρα θα βρείτε τις απαντήσεις σας!

Από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που είναι ιδανικές για οικογενειακές βόλτες μέχρι τις πολιτιστικές εκθέσεις, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα είναι γεμάτο επιλογές.

Christmas Σαββατοκύριακο στην Αθήνα: Μη ξεχνάτε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πολλές και είναι ιδανικές για να σας απογειώσουν την χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Christmas Factory (@christmasfactory)

Πρώτον, μη ξεχνάτε το The Christmas Factory, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αλλά και το υπόλοιπο πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου, που περιλαμβάνει παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικα χωριά σε διάφορες γειτονιές και πολλά άλλα.


Φωτεινά Χριστούγεννα με εκδηλώσεις στο Δήμο Αθηναίων


«Ο κανόνας του παιχνιδιού», η κεντρική έκθεση του 62ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

H κεντρική έκθεση του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, «Ο κανόνας του παιχνιδιού», μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή της στη Θεσσαλονίκη, μετακομίζει στην Αθήνα, στη The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι). Το Φεστιβάλ ανέτρεξε στο άφθαρτο αριστούργημα Ο κανόνας του παιχνιδιού (1939) ως πυξίδα για τη φετινή του έκθεση, η οποία οργανώθηκε σε συνεργασία με το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, προσκαλώντας δέκα νέους εικαστικούς να φιλοτεχνήσουν ισάριθμα έργα, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική ταινία του Ζαν Ρενουάρ.

Διάρκεια έκθεσης: 16/12/2021-29/01/2022. Ωράρια: Τρίτη-Σάββατο, 12:00-20:00

«Η Γένεση Του Ελληνικού Κράτους, Χαρτογραφία Και Ιστορία, 1770-1838»: Έκθεση στο Μέγαρο Εϋνάρδου

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση «Η Γένεση Του Ελληνικού Κράτους, Χαρτογραφία Και Ιστορία, 1770-1838». Στην έκθεση παρουσιάζονται περί τα 170 έργα, χαρτογραφικές και γεωγραφικές εκδόσεις, επιτελικοί χάρτες σε πολλά φύλλα και σπάνιοι άτλαντες, καθώς και συναφή με τη χαρτογραφική εργασία επιστημονικά όργανα. Η έκθεση πλαισιώνεται από μια ψηφιακή εφαρμογή γύρω από το πολυδιάστατο έργο της γαλλικής Επιστημονικής Αποστολής του 1829.

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 – Σάββατο 19 Μαρτίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 – 18.00 & Σάββατο 11.00 – 17.00

Sean Scully, «Επιβάτης: Αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στο Μουσείο Μπενάκη» – Πειραιώς 138

Η έκθεση περιλαμβάνει 103 έργα, λάδια, ακρυλικά, υδατογραφίες και σχέδια, και ένα εμβληματικό γλυπτό. Ο επισκέπτης θα έχει την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει σπουδαία έργα: μεταξύ άλλων, τις πρώτες παραστατικές προσπάθειες της δεκαετίας του εξήντα, τα μεγάλων διαστάσεων «μινιμαλιστικά» έργα του 1970, αλλά και την επιστροφή σε μια πιο παραστατική ζωγραφική, με τη σειρά Madonna του 2018.

Επίσης, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 13:00, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη», θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Δεκεμβρίου 2021 – 13 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00 και Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00

The Meet Market: Μια 10ήμερη χριστουγεννιάτικη αγορά για ψώνια, μουσική και street food

Φωτό: The Meet Market Fb Page

Το Meet Market, η αγαπημένη μετακινούμενη αγορά της Αθήνας, σας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

Ρούχα και αξεσουάρ με την υπογραφή νέων designers, χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά με ταυτότητα που ξεχωρίζει, χειροποίητα κοσμήματα φτιαγμένα με μεράκι, παραδοσιακά τρόφιμα καλλιεργητών της ελληνικής υπαίθρου, eco living προϊόντα και προσεκτικά σχεδιασμένα είδη για το παιδί είναι μερικά από όσα θα βρείτε στο χριστουγεννιάτικο Meet Market.

Tόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, θα είναι ένα απόλυτο σημείο συνάντησης από τις 12 το πρωί έως το βράδυ.

Δείτε επίσης:

Φωτεινά Χριστούγεννα με εκδηλώσεις στο Δήμο Αθηναίων


Αυτό το Σαββατοκύριακο τρώμε brunch στα Νότια της Αθήνας

closesmenu