ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Tips και συμβουλές για ανέμελες διακοπές με τον τετράποδο φίλο σας

Ο επόμενος προορισμός πάντα θα σας προκαλεί ανυπομονησία για ξέγνοιαστες στιγμές και νέες εμπειρίες. Όμως, αν έχετε επιλέξει τη συντροφιά ενός τετράποδου φίλου στη καθημερινότητά σας, πρέπει να συμπεριλάβετε και αυτόν στα σχέδια και την οργάνωσή σας.

Τα απαραίτητα αν έχετε σκύλο:

  • Μικροτσίπ, στο όνομα του ιδιοκτήτη του και του Δήμου όπου κατοικεί.
  • Σωστή αποπαρασίτωση (ένα μήνα τουλάχιστον πριν από το ταξίδι ώστε να έχει αναπτύξει αντισώματα). Καλό είναι να επισκεφθείτε εγκαίρως τον κτηνίατρο για την ενημέρωση του βιβλιαρίου του.
  • Όπως κι εσείς δεν θα ταξιδέψετε χωρίς ταυτότητα, τότε και ο σκυλάκος σας δεν γίνεται να ταξιδέψει χωρίς το βιβλιάριό του. Πρέπει λοιπόν, να έχετε μαζί βιβλιάριο με όλα τα απαραίτητα εμβόλια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε το αντιλυσσικό. Εντός Ελλάδας ένας σκύλος μπορεί να ταξιδέψει μόνο με το βιβλιάριο υγείας του.
Πηγή: Unsplash

Κατά τη διάρκεια των διακοπών:

  • Κάντε την κατάλληλη αναζήτηση ξενοδοχείου, καθώς κάποια καταλύματα δέχονται κατοικίδια χωρίς περιορισμούς βάρους και μεγέθους, ενώ κάποια άλλα δέχονται μικρά κατοικίδια έως 5 κιλά χωρίς επιβάρυνση.
  • Όπως ετοιμάζετε τα δικά σας πράγματα, με την ίδια φροντίδα πρέπει να φτιάξετε και τη τσάντα του σκύλου σας. Τα απολύτως απαραίτητα είναι: τροφή, δοχεία φαγητού-νερού, λουρί και κολάρο (πάρτε από ένα επιπλέον, για κάθε ενδεχόμενο), βιβλιάριο υγείας, φίμωτρο (είναι υποχρεωτικό για να επιβιβαστείτε σε πλοίο), σαμπουάν, βούρτσα, πετσέτα, κρεβάτι, παιχνίδια. Επίσης, καλό είναι έχετε μαζί σας ένα μίνι φαρμακείο με γάζες, αντισηπτικό για καθαρισμό πληγών, αιμοστατικό σε σπρέι και αντικουνουπικό.
  • Αν κάποιες μέρες το πρόγραμμά σας έχει κουραστικές δραστηριότητες και επιλέξετε να αφήσετε τον σκύλο σας στο δωμάτιο για να μην ταλαιπωρηθεί, θα πρέπει να φροντίσετε να είναι απασχολημένος.
  • Στην παραλία ο σκύλος πρέπει να βρίσκεται πάντα στη σκιά και να έχει κοντά του ένα μπολ με δροσερό νερό – η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία. Αν διαπιστώσετε ταχύπνοια, διάρροια ή/και εμετό, λήθαργο, τρέμουλο ή άλλα αντίστοιχα συμπτώματα, μην τα αγνοήσετε. Απευθυνθείτε σε έναν κτηνίατρο.
Πηγή: Unsplash
  • Αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα, ξεπλένουμε τον σκύλο μας με καθαρό νερό αποφεύγοντας τα αυτιά του. Δεν τον αφήνουμε να περπατά για ώρα πάνω στην καυτή άμμο ή σε πέτρες, γιατί μπορεί να καούν τα πατουσάκια του.
  • Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι σκύλοι μπορούν να βρίσκονται στο χερσαίο τμήμα της παραλίας, εφόσον δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας για την περίπτωση που σας ζητηθεί. Για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητους τσακωμούς, καλό είναι να αφήσετε τον σκύλο σας να κολυμπήσει σε πιο ερημικές παραλίες.

Το βασικό ζητούμενο είναι να επιλέξετε έναν ήσυχο προορισμό, μακριά από την πολλή φασαρία η οποία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο κατοικίδιό σας.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα