Looking for more ?
Το νέο Dacia Duster στα 4 μεγαλύτερα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Φωτογραφία: Γιάννης Τούντας

Το νέο Dacia Duster στα 4 μεγαλύτερα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Οδηγήσαμε το νέο Dacia Duster στα 4 μεγαλύτερα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Και καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: Ανάβαση, διάσχιση, κατάβαση...σας μεταφέρει οπουδήποτε.

Η επιβλητική μπροστινή μάσκα του, τα εμβληματικά φωτιστικά σώματά του και η ελκυστική σχεδίασή του σίγουρα θα σας τραβήξουν τα βλέμματα, όπως συνέβη και με εμάς όταν το πρωτοσυναντήσαμε. Από τις μπάρες οροφής μέχρι τις ζάντες 16 ιντσών, κάθε στοιχείο του καταδεικνύει ότι είναι σχεδιασμένο για περιπέτεια. Τα πλαϊνά προστατευτικά, όπως και οι εμπρός και πίσω ποδιές κινητήρα, αποτελούν σαφή ένδειξη ότι κανένας δρόμος ή μονοπάτι δεν μπορεί να του αντισταθεί!

Με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, στιβαρό σασί και μετάδοση κίνησης στους τέσσερις τροχούς (4×4), σίγουρα θα απολαύσετε τις εξαιρετικές ικανότητές του σε εκτός δρόμου διαδρομές. Ασφαλές, φινετσάτο και ελκυστικό, το SUV σας ανοίγει το δρόμο για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Ευχάριστη έκπληξη, η επιλογή διπλού καυσίμου (αέριο και βενζίνη), με τον διακόπτη εναλλαγής και την ένδειξη LPG αριστερά από τον οδηγό, ο οποίος επιλέγει ο ίδιος το καύσιμο που θα καίει το αυτοκίνητο πατώντας ένα κουμπί που βρίσκεται στο αριστερό μέρος του ταμπλό, ενώ ο υπολογιστής ταξιδιού παρουσιάζει τις πληροφορίες κατανάλωσης και την αυτονομία ξεχωριστά για το κάθε καύσιμο.

Οι γωνίες θέασης οδηγού – συνοδηγού, τα άνετα καθίσματα, το προσεγμένο φινίρισμα στην κονσόλα και οι απόλυτα εξυπηρετικοί αποθηκευτικοί χώροι της καμπίνας, προσφέρουν άνεση και εργονομία.

Χωράει τα πάντα

Η μεγάλη αγωνία των δημοσιογράφων που καλύπτουν ταξιδιωτικά ρεπορτάζ, είναι το πορτ- μπαγκάζ. Στην δική μας περίπτωση, που επρόκειτο στην κυριολεξία για μία «μικρή μετακόμιση» – με φωτογραφικό εξοπλισμό, αποσκευές, laptop κ.λπ., ο χώρος του Dacia Duster, όχι μόνον μας έφτασε, αλλά και μας περίσσεψε! Με 450 λίτρα χωρητικότητα φόρτωσης, το καθιστά αυτόματα «πρωταθλητή» στην κατηγορία του.

Πρώτο τεστ στο νησί της Λήμνου. Σε πεδινές εκτάσεις και μεγάλες ευθείες διαπιστώσαμε τις σπουδαίες του επιταχύνσεις. Με εξαιρετική σχέση ταχυτήτων, καθώς και την απόλυτα αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα του. Παρατηρούμε τον δείκτη καυσίμου (αέριο) ο οποίος παρά τα πολλά χιλιόμετρα, παραμένει σχεδόν σταθερός ή ελάχιστα μετακινούμενος. Πρόχειρος υπολογισμός κόστους κατανάλωσης καυσίμου (αερίου πάντα), για 270 περίπου χλμ., όσο ένα δίκυκλο!

Φωτογραφία: Αφροδίτη Α. Καλομάρη, Γιάννης Τούντας

Δεύτερο τεστ στο νησί της Λέσβου. Έχοντας την πρώτη εμπειρία «βελούδινης» οδηγικής συμπεριφοράς, ώρα για χώμα. Διαδρομές από την Σκάλα Συκαμιάς, στο νέο δρόμο (χωμάτινο) που την συνδέει με την Εφταλού και το Μόλυβο. Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε δρόμο με κλίση (Hill Start Assist) εξασφάλισε άριστη συγκράτηση και στις πιο απότομες ανηφόρες ή κατηφόρες κατά την πορεία από και προς τις παραλίες της περιοχής, το ίδιο «βελούδινα», όσο και στην άσφαλτο.

Φωτογραφία: Αφροδίτη Α. Καλομάρη, Γιάννης Τούντας

Τρίτο τεστ στο νησί της Χίου. Παραδοσιακοί οικισμοί με πολύ στενά πλακόστρωτα σοκάκια (Κάμπος Χίου, Μεστά, Ολύμποι, Πυργί), εκεί όπου τα όρια των δρόμων αγγίζουν τα όρια των διαστάσεων του ίδιου του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, ο οδηγός βλέπει ευδιάκριτα τα πάντα γύρω του, μέσα από το σύστημα Multiview με 4 κάμερες (μπροστά και πίσω) στην οθόνη της κονσόλας.

Φωτογραφία: Αφροδίτη Α. Καλομάρη, Γιάννης Τούντας

Τέταρτο τεστ στο νησί της Σάμου. Με πλούσιο φυσικό ανάγλυφο και εναλλαγές τοπίων. Συνεχείς στροφές και διαδρομές «δαντέλα». Το Dacia Duster, απεδείχθη για μία φορά αξιόπιστο, δυναμικό, ξεκούραστο. Σου δίνει την εντύπωση ότι κινείται επάνω σε ράγες τρένου και όχι σε κάποια επιφάνεια με μεγάλη κλίση. Με άλλα λόγια: Αναρτήσεις, υπόδειγμα!

Φωτογραφία: Αφροδίτη Α. Καλομάρη, Γιάννης Τούντας

closesmenu