ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
unnamed-1536×865 Δωρεάν μετακινήσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα στην Αλεξανδρούπολη

Εγκαινιάστηκε νέο δίκτυο 45 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Αλεξανδρούπολη. Υλοποιείται από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με στόχο τη  βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Πρόκειται για μια πράσινη ενέργεια, με την εγκατάσταση 45 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, προς δημόσια χρήση, 7 αυτοματοποιημένων σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων, 48 ηλεκτρονικών θέσεων ασφάλισης ποδηλάτων και Λογισμικό ελέγχου και τιμολόγησης της χρήσης του συστήματος.

Πώς λειτουργεί

Το σύστημα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου αφού κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή Bike Alexandroupoli- Apps. Μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει μόνο από και προς τους εφτά σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης. 

Αλεξανδρουπολη | Shutterstock

Σταθμοί Ενοικίασης

Οι σταθμοί ενοικίασης ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης στην πόλη: Λεωφόρος Δημοκρατίας 288, Δημοτικό πάρκινγκ, πλησίον γηπέδου “Φώτης Κοσμάς” ΚΕΠ Αλεξανδρούπολης, Εθνικής Αντιστάσεως 106 Δημοτικό κολυμβητήριο Ηροδότου με Θ. Γεωργιάδη (στρατόπεδο Ζήση) Ν. Χηλή (απέναντι από το γήπεδο) Μαΐστρο (κεντρική πλατεία).

Τα οφέλη για τους χρήστες

O Δήμος Αλεξανδρούπολης προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα, με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου. Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα