Manko Athens: Νέα άφιξη με γεύση περουβιανής γαστρονομίας

Eτοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο One&Only Aesthesis.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
manko day 29148 2 Manko Athens | Nick Kontostavlakis

Το Manko Athens, ένα μοναδικό lifestyle concept που συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night spot σε ένα πολυδιάστατο περιβάλλον, αναμένεται να συστηθεί στο κοινό την Τετάρτη, 12 Ιουνίου. Μετά την διεθνή επιτυχία του, το Manko ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο One&Only Aesthesis. Με επικεφαλής τον αναγνωρισμένο σεφ Juan David Ocampo και προσφέροντας την καλύτερη περουβιανή κουζίνα, το μενού του Manko Athens αποτελεί φόρο τιμής στην περουβιανή γαστρονομία, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνώς.

Συνδυάζοντας τις ευρωπαϊκές, ιαπωνικές, κινεζικές και κρεολικές επιρροές με τον αρχαίο πολιτισμό των Άνδεων και την ενθουσιώδη ενέργεια του Αμαζονίου, το Manko Athens δημιουργεί ένα ξεχωριστό σύμπαν που ο καθένας αξίζει να εξερευνήσει. Λίγα βήματα μακριά από την καρδιά της Αθήνας, μπροστά στην παραλία της Γλυφάδας, έχει τη μαγική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας: ξεκινώντας από ένα χαλαρωτικό καταφύγιο δίπλα στην πισίνα, καθώς η ώρα περνάει μετατρέπεται σε ένα σαγηνευτικό προορισμό για νυχτερινή διασκέδαση με κορυφαίους DJs, προσκαλώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τους κρυμμένους χώρους και την μοναδική ατμόσφαιρά του.

© Nick Kontostavlakis

From Peru with love

Τα τελευταία χρόνια, η περουβιανή κουζίνα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά brands και το ίδιο το Περού αποτελεί έναν από τους πλέον περιζήτητους προορισμούς για τους απανταχού food lovers. Το μυστικό της επιτυχίας του έγκειται στη βιοποικιλότητα σε συνδυασμό με την πολυπολιτισμική του κληρονομιά. Ο συνδυασμός των γεύσεων στην περουβιανή κουζίνα αντανακλά το μείγμα των πολιτισμών που έχουν φτάσει στη χώρα της Ν. Αμερικής κατά τους τελευταίους αιώνες και ενσωματώνει ισπανικές, αφρικανικές, ιταλικές και ιαπωνικές επιρροές. Στο πέρασμα των ετών, οι παραδοσιακές γεύσεις συγκεράστηκαν με τις σύγχρονες τάσεις και διαδόθηκαν στην Αμερική και την Ευρώπη. 

© Nick Kontostavlakis

Tα ηνία της κουζίνας κρατά ο σεφ Juan David Ocampo, με μεγάλη εμπειρία σε πόλεις όπως η Ντόχα, η Λίμα, το Παρίσι και η Μπογκοτά. Το μενού που έχει δημιουργήσει είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και περιλαμβάνει πιάτα όπως: 

  • Tuna Tiradito: Κοιλιά τόνου στη σχάρα, καπνιστό κίτρινο leche de tigre, γλυκοπατάτα, choclo, cancha και φύλλα κόλιανδρου
  • Langoustines Cebiche: Καραβίδες, ψάρι ημέρας, καλαμπόκι cancha, γλυκοπατάτα, λάδι κόλιανδρου, αυγά πέστροφας, ajo blanco leche de tigre
  • Octopus Anticuchero: Χταπόδι στη σχάρα, σάλτσα anticuchera, πατάτα Parmentier, chimichurri, τσιπς σκόρδου, αποξηραμένες ελιές Καλαμών
  • Whole Fish Nikkei: Τηγανητό λαβράκι, stir fry με σάλτσα Nikkei, φρέσκο κρεμμύδι, κόκκινο κρεμμύδι, κόκκινη και πράσινη πιπεριά και κόλιανδρο
  • Blue Lobster: Αστακός με σάλτσα hollandaise rocoto, τσιπς από κασάβα, φρέσκο κρεμμύδι, βρώσιμα λουλούδια

Ένα εξωτικό σκηνικό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το bohemian σκηνικό του Μanko Athens είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο MVP Architectes και το Bureau Lacroix, το διάσημο γαλλικό γραφείο αρχιτεκτονικής και interior design που έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στο Παρίσι. Πρωταγωνιστούν το ξύλο, τα φυσικά υλικά και οι γήινες αποχρώσεις που διακόπτονται από αναπάντεχες χρωματικές εκρήξεις, αλλά και τα ιδιαίτερα φυτά που κοσμούν τον χώρο. Η διακόσμηση περιλαμβάνει γήινους τόνους, όπως μπεζ, κόκκινο και σκούρο πράσινο, ενώ κυριαρχούν ο μπρούντζος, τα μεταλλικά στοιχεία και οι φυσικές υφές.

Nick Kontostavlakis

Oι επισκέπτες εισέρχονται μέσα από μεγάλες ξύλινες πόρτες-αντίκες για να περάσουν σε ένα μακρύ τούνελ πλαισιωμένο από περουβιανό “quipu”, ένα σύστημα κόμπων που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Περουβιανούς για την καταγραφή δεδομένων, δοσμένο σε καλλιτεχνική μορφή με τη χρήση χρωματιστών νημάτων. Ένα μονοπάτι που περνάει από μία πισίνα και ένα χώρο χαλάρωσης πάνω στην άμμο, οδηγεί τους επισκέπτες στο cebiche & cocktail bar και το βασικό dining room -η σάλα του εστιατορίου είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει οπτική επαφή ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά. Όλοι οι χώροι “βλέπουν” προς τα έξω, αμβλύνοντας τα όρια ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ η έντονη βλάστηση που υπάρχει παντού συμβάλλει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο ύπαιθρο. Συνολικά, ο χώρος έχει τον ιδανικό προσανατολισμό για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τα υπέροχα αθηναϊκά ηλιοβασιλέματα με το Manko να ολοκληρώνει την μαγική ατμόσφαιρα.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ετοιμάζεται για τη μοναδική Μanko εμπειρία και το συναρπαστικό opening  του απόλυτου place to be στην πρωτεύουσα! Για κρατήσεις εδώ ή στο +30 21 6686 1900.

Info

Από 12 έως 30 Ιουνίου

Ώρες Λειτουργίας Παραλίας: Σάββατο & Κυριακή: 12μμ – 8μμ

Ώρες Λειτουργίας Εστιατορίου

Μεσημεριανό: Σάββατο: 12:30μμ – 4μμ, Κυριακή: 12:30μμ – 5:30μμ

Βραδινό: Τετάρτη: 7μμ – 11μμ, ΠέμπτηΣάββατο: 7μμ – 1πμ

Μετά τις 30 Ιουνίου

Ώρες Λειτουργίας Παραλίας: Καθημερινά: 12μμ – 8μμ

Ώρες Λειτουργίας Εστιατορίου

Μεσημεριανό: Δευτέρα έως Σάββατο: 12:30μμ – 4μμ, Κυριακή: 12:30μμ – 5:30μμ

Βραδινό: Δευτέρα έως Τετάρτη: 7μμ – 11μμ, ΠέμπτηΣάββατο: 7μμ – 2πμ

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου