Ο πρώτος αυτόματος πωλητής αλκοόλ στην καρδιά της Αθήνας

Ήρθε ο πρώτος αυτόµατος πωλητής αλκοόλ στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
canava. Ο πρώτος αυτόματος πωλητής αλκοόλ στην καρδιά της Αθήνας

Ένας αυτόματος πωλητής κρασιών και άλλων αλκοολούχων ποτών μόλις βρήκε σπίτι στην καρδιά της Αθήνας. Ο Θύμιος Λαουρδέκης, ιδρυτής της Cava Canava, είχε την ιδέα για έναν τέτοιο πωλητή πριν από περίπου είκοσι χρόνια. Ωστόσο ήταν από εκείνες τις περιπτώσεις που η πρωτοπορία ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της. Για αυτόν το λόγο, οι κατασκευαστές δεν μπορούσαν καν να καταλάβουν την ιδέα ενός τέτοιου αυτόματου πωλητή. Για να κάνει την εφεύρεση πιο κατανοητή, ο Θύμιος Λαουρδέκης τους ζητούσε να φτιάξουν έναν αυτόματο πωλητή αβγών: ένα μηχάνημα για εύθραυστα προϊόντα που δεν θα λειτουργούσε με τα κλασικά ελάσματα των αυτόματων πωλητών τροφίμων και αναψυκτικών. Κάτι τέτοιο όμως δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά. 

Πέρασαν πολλά χρόνια και μέσα στην περίοδο της πανδημίας, έπειτα από αρκετό ψάξιμο, ο Θύμιος Λαουρδέκης βρήκε το συγκεκριμένο μηχάνημα στο εξωτερικό. Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνε. Το παρήγγειλε, και κάπως έτσι η Ελλάδα απέκτησε τον πρώτο αυτόματο πωλητή αλκοολούχων ποτών. Εντοιχισμένο στην Cava Canava στην Καισαριανή, το μηχάνημα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και έχει 21 επιλογές από τα πιο εμπορικά brands στο χώρο του κρασιού και των αποσταγμάτων. Σε όλους μας έχει τύχει μετά από μάζωξη με φίλους να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ποτά τελείωσαν, το ρολόι δείχνει 24:00 και δεν υπάρχει ούτε περίπτερο ούτε delivery να μας εξυπηρετήσει. Για αυτές τις στιγμές, ο αυτόματος πωλητής είναι η λύση που θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε το πάρτι ζωντανό. 

Η πρωτοποριακή ιδέα έρχεται από μία από τις πιο αναγνωρισμένες, σύγχρονες και ενημερωμένες κάβες της πόλης, την Cava Canava, η οποία κλείνει φέτος 25 χρόνια. Εδώ βρίσκει κανείς πάνω από 2.000 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα καθώς και μια τεράστια γκάμα από ουίσκι και άλλα spirits, πολλά εκ των οποίων προερχόμενα από προσωπική συλλογή. Η εταιρεία διαθέτει επίσης άλλη μια κάβα, στη Σαντορίνη, και κεντρικές αποθήκες, οι οποίες τροφοδοτούν γνωστά μπαρ και εστιατόρια. Η επιτυχία της Cava Canava και η μεγάλη ζήτηση από το κοινό οδήγησαν στη δημιουργία της ιστοσελίδας wineoutlet.gr, όπου ο επισκέπτης μπορεί να παραγγέλνει το αγαπημένο του ποτό καθημερινά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ούσα μια εταιρεία-leader στο χώρο του delivery.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα