ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
ΑΓΙΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Παραθεριστικό κέντρο, σε κατάφυτη περιοχή, με ελαιώνα και πεύκα που κατεβαίνουν ώς την ακροθαλασσιά. Παρουσιάζει τουριστική κίνηση όλον το χρόνο. Tο λιμάνι του Aγίου Kωνσταντίνου συνδέεται με τις Βόρειες Σποράδες και τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας Eυβοίας.

Στη θέση που βρίσκεται ο Άγιος Κωνσταντίνος κατά την αρχαιότητα βρισκόταν η πόλη των Οπούντων Λοκρών Δαφνούντας, η οποία ήταν και η πιο δυτική πόλη τους. Η πόλη ήταν σημαντικό λιμάνι και ήταν περιτειχισμένη. Τμήματα του τείχους σώζονται στη θέση «Ισώματα». Στην περιοχή άρχισαν επί Τουρκοκρατίας να δημιουργούνται οικισμοί, όπως οι Βορλοβός, Ευλογιά και το Νεοχώρι. Μετά τους σεισμούς του 1894, μεγάλο μέρος του οικισμούς καταστράφηκε. Ο οικισμός στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε βάση πολεοδομικού σχεδίου.

Η κατασκευή της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του 1960, η οποία περνούσε από τον οικισμό, τον μετέτρεψε σε σημαντικό παραθεριστικό τουρισμό. Η εθνική οδός περνούσε από την κωμόπολη μέχρι που ολοκληρώθηκε η νέα χάραξη του δρόμου το 2007, η οποία παρακάμπτει τον Άγιο Κωνσταντίνο.

KOΛYMΠI: Στις παραλίες της περιοχής και στον κόλπο του Aσπρονερίου.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα