ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
AΠΟΛΛΩΝΙΑ

Πρωτεύουσα του νησιού συναρπάζει με την όμορφη αρχιτεκτονική της. Κάτασπρα σπίτια, στενά πλακόστρωτα δρομάκια, ασβεστωμένα σκαλιά και πεζούλια, γραφικές εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους και περίτεχνα καμπαναριά συνθέτουν την εικόνα του κυκλαδίτικου οικισμού. Ξερολιθιές, καλλιέργειες και παλαιά μονοπάτια δίνουν χαρακτηριστικό χρώμα.

Η Απολλωνία βρίσκεται πάνω σε τρεις λόφους στο κέντρο της Σίφνου και χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Στην Πλατεία Ηρώου στεγάζεται το λαογραφικό μουσείο του νησιού, ενώ στον οικισμό εδρεύει το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στυλιανού Πρόκου – Η Αγία Αικατερίνη, οι εγκαταστάσεις του οποίου χρησιμεύουν και ως χώρος πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων.

Στην Απολλωνία υπάρχουν αρκετές εκκλησίες από τις οποίες ξεχωρίζουν η Παναγία η Ουρανοφόρα ή Γερανιοφόρα, οι ναοί του Σταυρού και του Αγίου Σώζοντα καθώς και η μονή του Θεολόγου του Μουγκού. Κάνοντας περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια της με τους ασπρισμένους αρμούς, μπορείτε να ψωνίσετε αναμνηστικά, πρωτότυπα κοσμήματα από Σιφνιούς αργυροχρυσοχόους και παραδοσιακά σιφνέικα κεραμικά.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα