ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
BΟΛΙΜΕΣ

Γραφικό ορεινό χωριό – υψόμετρο 430-480 – με παραδοσιακό χρώμα, σε όμορφη τοποθεσία, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Αποτελείται από δύο συνοικισμούς, τις Bολίμες και τις Άνω Bολίμες. Στα 2,5 χλμ. και η Μονή του Αγ.Γεωργίου των Κρημνών.

Οι Βολίμες βρίσκονται 30 χμ βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα του νησιού και εκτείνονται στο ορεινό τμήμα της Ζακύνθου. Είναι το μεγαλύτερο ορεινό σε έκταση και πληθυσμό χωριό και ουσιαστικά αποτελεί την πρωτεύουσα των ορεινών χωριών. Το χωριό εκτείνεται από την κορυφή του όρου Βραχίωνα (Άνω Βολίμες) και καταλήγει στις βόρειες θάλασσες του νησιού (Κάτω Βολίμες).

Οι Βολίμες αποτελούν το εναρκτήριο σημείο της εξερεύνησή σας στα βόρεια σημεία του νησιού με τις πολυάριθμες γαλάζιες σπηλιές στη θάλασσα και το γνωστό σε όλους Ναυάγιο.

Από εκεί στο 1,5 χλμ. φτάνετε στην εξέδρα με την μαγευτική θέα στο «Ναυάγιο». Την παγκοσμίως γνωστή ακτή με τις απόκρημνες ακτές, την αμμουδερή παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά. Πήρε το όνομά του από εμπορικό πλοίο που προσάραξε εδώ τη δεκαετία του 1970.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου