ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
BΥΤΙΝΑ

Oρεινό χωρίο σε υψόμετρο 1.040μ. H περιοχή είναι κατάφυτη, έχει όμορφες εξοχές και πάρκα για περιπάτους, τρεχούμενα νερά και θαυμάσιο κλίμα. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά θερινά και χειμερινά τουριστικά κέντρα της Πελοποννήσου.

Σημαντικότερα αξιοθέατα στη Βυτίνα είναι ο Ι. Ναός του Αγίου Τρύφωνα που δεσπόζει στη πλατεία της κωμόπολης, που οικοδομήθηκε το 1846 με κύριο υλικό μαύρο μάρμαρο από τη γύρω περιοχή, οι δύο παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι που βρίσκονται κοντά στη κεντρική πλατεία καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο ενώ αξίζει και μια επίσκεψη στην αξιόλογη βιβλιοθήκη με έγγραφα και βιβλία από τον 17ο αιώνα .

Αυτό που χαρίζει στη πόλη την ιδιαίτερη ομορφιά είναι ο δενδροσκέπαστος δρόμος που ξεκινά σχεδόν από την πλατεία και καταλήγει στον εθνικό δρόμο Τριπόλεως Βυτίνας. Κύρια προϊόντα είναι το μέλι από κωνοφόρα δένδρα και κτηνοτροφικά, κρέας, τυρί κ.λπ.

Στα 19 χλμ. και το χωριό Βαλτεσινίκο, χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1.140, με σπίτια αντιπροσωπευτικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Γορτυνίας.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα