ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Ομορφη πόλη, το Διδυμότειχο είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Έβρου και Eρυθροπόταμου 2 χλμ από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.

Σύμφωνα με μια θεωρία, το όνομά του το πήρε από τα διπλά τείχη του κάστρου Καλέ, ενώ σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, το όνομα οφείλεται στις δύο αντικριστές οχυρωμένες πόλεις, η μία στο σημερινό Καλέ και η άλλη στον απέναντι λόφο, της Αγίας Πέτρας.

Παλαιότερα η ρωμαϊκή πόλη Πλωτινόπολη βρισκόταν στον λόφο της Αγίας Πέτρας, όπου τα τελευταία χρόνια γίνονται αρχαιολογικές ανασκαφές και προσπάθεια ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.

Στο Διδυμότειχο, συνυπάρχουν αρμονικά όλες οι θρησκείες και όλες οι πληθυσμιακές κοινότητες που πέρασαν από εδώ στη διάρκεια της ιστορίας του, γεγονός που αποτυπώνεται στην πληθώρα των μνημείων του.

Εκεί και το Μεγάλο Τζαμί, το παλαιότερο σε ευρωπαϊκό έδαφος μουσουλμανικό τέμενος, τα οθωμανικά λουτρά του Φεριντούν Αχμέτ Μπέη και του Ορούτς Πασά (Λουτρά του Έρωτα) – μοναδικό στον ελλαδικό χώρο. Ακόμη, επισκεφτείτε το κάστρο του Πυθίου, στο άκρο του ομώνυμου χωριού και την Αρχαία Πλωτινόπολη, στο λόφο της Αγίας Πέτρας.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα