ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
HΡΑΊΟ

Παραθαλάσσιο χωριό, γνωστό για το σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του. Ψαροταβέρνες, εστιατόρια και καφέ μπαρ απλώνονται κατά μήκος της παραλίας και συγκεντρώνουν την παραθεριστική κίνηση. Στο μικρό λιμάνι του χωριού δένουν βάρκες και αλιευτικά. Ξεχωριστή εμπειρία είναι η περιήγηση με σκάφος στις νότιες ακτές του νησιού (θαλάσσιες σπηλιές και μοναχικές παραλίες), στη διαδρομή από το Hραίο προς τη Σαμιοπούλα.

Στο Ηραίο της Σάμου βρίσκονται και τα ερείπια του ομώνυμου ναού της αρχαιότητας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην θεά Ήρα.

Χαρακτηριστική εικόνα από το Ηραίο είναι η μια μοναδική κολώνα που παραμένει όρθια.

Η περιοχή του Ηραίου ήταν αρχαιότατος τόπος θρησκευτικής λατρείας, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν ερείπια από τουλάχιστον 4 ναούς (Εκατόμπεδος Α’ – 8ος αιώνας π.Χ., Εκατόμπεδος Β’ – 7ος αιώνας π.Χ., ο ναός των Ροίκου και Θεοδώρου – 6ος αιώνας π.Χ., ο ναός με τη μορφή που σώζεται σήμερα – της εποχής του τυράννου Πολυκράτη 538-522 π.Χ., ναοί ρωμαϊκών χρόνων).

KOΛYMΠI: Στις παραλίες του Hραίου και στην ακρογιαλιά Παπά. Mε εκδρομικό σκάφος, στις ακρογιαλιές Mυλωνά, Kυριακού και Kακόρεμα, καθώς και στη Σαμιοπούλα.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα