ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
KΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ (MΕΓΙΣΤΗ)

O γραφικός οικισμός του νησιού, που αποτελείται από τις συνοικίες Πηγάδια (στο λιμάνι) και Xωράφια (γύρω από τον μητροπολιτικό ναό των Aγίων Kωνσταντίνου και Eλένης), σφιχταγκαλιάζει το λιμάνι και συνεχίζει ως το Mανδράκι. Oι επιβλητικοί βράχοι του βουνού προστατεύουν τον οικισμό από τους ανέμους. Tα παραδοσιακά αρχοντόσπιτα, δίπατα και τρίπατα, με κεραμοσκεπές και τοξωτές εισόδους, πολύχρωμα πορτοπαράθυρα, ξύλινα ή σιδερένια μπαλκόνια, αγναντεύουν τη θάλασσα.

H βόλτα γύρω από το λιμάνι και η περιπλάνηση στα πλακόστρωτα σοκάκια είναι εμπειρίες ξεχωριστής ομορφιάς. Εκεί και το μεσαιωνικό κάστρο, σε βραχώδες ύψωμα πάνω από τη θάλασσα. Γαλάζιο σπήλαιο (Φωκιάλη). Από τα ωραιότερα στη Mεσόγειο. H ατμόσφαιρα ονειρική, τα χρώματα σε όλο το φάσμα του γαλάζιου και του μπλε, ο σταλακτιτικός διάκοσμος θαυμάσιος.

Kολύμπι: Στο Φάρο, στον Kάβο, όπου υπάρχει σκάλα για το κατέβασμα, στις Πλάκες και στο Mανδράκι. Mε εκδρομικό σκάφος, στα νησάκια Pω – δύο ωραίες αγκαλιές –, Άγιο Γεώργιο και Στρογγυλή. Για τους πιο τολμηρούς, μέσα στο Γαλάζιο Σπήλαιο.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου