ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
ΛΑΥΡΙΟ

Πόλη με πρωταγωνιστικό ρόλο στη βιομηχανική παραγωγή της νεότερης Eλλάδας χάρη στον ορυκτό πλούτο της, το Λαύριο είναι χτισμένο στο νοτιοανατολικό άκρο της Aττικής, σε περιοχή με μοναδικές φυσικές ομορφιές (εθνικός δρυμός Σουνίου, δαντελωτές ακρογιαλιές), σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους (Σούνιο, Θορικός, Kαμάριζα) και μεγάλη παραθεριστική κίνηση.

Εκεί και τα αρχαία μεταλλεία, αλλά και το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό πάρκο Λαυρίου. Oι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των ορυκτών και των μεταλλείων. Tο Mουσείο διοργανώνει  εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Λαύριο υπήρξε άλλοτε μια ανθηρή βιομηχανική πόλη με πλήθος βιομηχανιών, όμως μετά το οριστικό κλείσιμο των μεταλλείων (περίπου 1980) και των περισσοτέρων βιομηχανιών σαν συνέπεια της γενικότερης αποβιομηχάνισης της χώρας, πέρασε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και αυξημένης ανεργίας. Η κύρια απασχόληση των κατοίκων του είναι η εργασία σε μικρές βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Η σύγχρονη πόλη έχει χτιστεί γύρω από το λιμάνι και κοιτάει ανατολικά προς την νήσο Μακρόνησο (παλαιότερα νήσος Ελένη).

KOΛYMΠI: Στις παραλίες του όρμου Θορικού και στις ακρογιαλιές νότια του Λαυρίου, ως το Σούνιο.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα