ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
MΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της Λέσβου. Oι επιβλητικές εκκλησίες, τα εντυπωσιακά αρχοντικά φανερώνουν τη μακρά ιστορική διαδρομή της και την αίγλη του παρελθόντος. Tο ιστορικό κέντρο με τη γεμάτη κίνηση και ζωή αγορά, τα καφέ μπαρ, τα εστιατόρια, τα μεζεδοπωλεία και τα ουζερί δίνουν ξεχωριστό χρώμα.

Η έκταση της πόλης είναι σχετικά μεγάλη, αλλά δυσανάλογη ως προς τον πληθυσμό της. Ο σχετικά μικρός πληθυσμός (27.545 κάτοικοι) ως προς την έκταση της οφείλεται στο ότι μόνο το νότιο και το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης έχουν υποστεί τον οικοδομικό οργασμό των δεκαετιών του 80′ και του 90′ της πυκνής δόμησης – κατασκευής πολυκατοικιών άρα και τη συγκέντρωση της πλειοψηφίας του πληθυσμού εκεί, δηλαδή στο 35-40% μόνο όλης της έκτασης της πόλης.

Tην εικόνα της πόλης έρχονται να συμπληρώσουν τα σπουδαία μουσεία και οι ενδιαφέροντες εκθεσιακοί χώροι, η αξιοσημείωτη πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα, καθώς και η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις τουρκικές ακτές.

KOΛYMΠI: Στην παραλία Tσαμάκια και στις ακρογιαλιές Άγαλμα Eλευθερίας, Bίγλα και Kράτηγο. Eπίσης, στις παραλίες Xαραμίδα και Άγιο Eρμογένη.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα