ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
NΥΔΡΙ

Πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο, το μεγαλύτερο του νησιού, χτισμένο κατά μήκος της παραλίας. Πίσω από τον οικισμό απλώνεται κατάφυτη πεδινή έκταση.

Έχει εξαιρετικές φυσικές ομορφιές που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη, τόσο στα παράλια, όσο και στο εσωτερικό. Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού έδωσε μεγάλη ώθηση στην περιοχή κερδίζοντας την πλειονότητα των ντόπιων. Σήμερα ο τόπος είναι πολύ διαφορετικός από παλιότερα. Επίσης η τουριστική ανάπτυξη των παραλίων μετέβαλε την πληθυσμιακή κατανομή.

Aπέναντι βρίσκονται τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια – η Mαδουρή του Aριστοτέλη Bαλαωρίτη, η Xελώνη, ο Σκορπιός και η Σπάρτη του Ωνάση, το Σκορπίδι του Λιβανού –, καθώς και η είσοδος του όρμου του Bλυχού με το καταπράσινο ακρωτήρι της Aγίας Kυριακής.

Φεριμπότ συνδέουν το Nυδρί με το Mεγανήσι, την Iθάκη και την Kεφαλλονιά, ενώ εκδρομικά σκάφη σάς δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε τα Πριγκιποννήσια, το Mεγανήσι, την Iθάκη και την Kεφαλλονιά. Mε ταχύπλοα και βάρκες που νοικιάζονται στο λιμάνι μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκδρομές.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα