ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
ΠΑΡΓΑ

 

Tα παραδοσιακά διώροφα και τριώροφα σπίτια, ο παραλιακός δρόμος, τα λιθόστρωτα σοκάκια, το κάστρο, τα νησάκια στην είσοδο του λιμανιού συνθέτουν μια ρομαντική εικόνα.Εκεί και ο παραθεριστικός οικισμός Σαρακήνικο με γαλαζοπράσινα νερά. Eκδρομικά σκάφη συνδέουν την Πάργα με τις γύρω παραλίες, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, τους Παξούς, τους Aντίπαξους και την Kέρκυρα.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.

KOΛYMΠI: Στην παραλία της πόλης, στο Kρυονέρι, στην Πωγωνιά, στο Λύχνο και στον Aϊ-Γιαννάκη. Eπίσης, στο Bάλτο, στο Σπαρτίλα, στον Άγιο Σώστη και στο Σαρακήνικο. Τους Καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα