ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
ΠΕΡΔΙΚΑ

Γραφικό παραλιακό χωριό με σπίτια αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής, η Πέρδικα – ψαροχώρι άλλοτε – έχει αξιόλογη τουριστική κίνηση. Στο λιμάνι της με τις ονομαστές ψαροταβέρνες δένουν ιστιοπλοϊκά, ταχύπλοα, καΐκια και βάρκες. Eκδρομικά σκάφη συνδέουν την Πέρδικα με το γειτονικό νησί Mονή, όπου ζουν κρι-κρι, ελάφια και παγόνια.

Η Πέρδικα είναι ένας παλιός παραδοσιακός οικισμός κτισμένος γύρω από το λιμάνι της. Παλιά οι κάτοικοί του ασχολούνταν αποκλειστικά με το ψάρεμα. Κύριο χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα μικρά σπιτάκια με τις αυλές να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η μια πλευρά της Πέρδικας είναι όλη ένα πλακόστρωτο υπερυψωμένο μπαλκόνι πάνω από την θάλασσα. Στη σειρά στο πεζόδρομο υπάρχουν ταβέρνες, πασίγνωστες για τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά τους, ουζερί, μπαρ και καφετέριες.

Ο υπερυψωμένος πεζόδρομος, στον οποίο υπάρχουν τα μαγαζιά, συνεχίζεται με παγκάκια ανάμεσα σε φοίνικες που μπορεί κανείς να ρεμβάσει και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα βλέποντας τον ήλιο να χάνεται μέσα στην θάλασσα.

KOΛYMΠI: Στις παραλίες της περιοχής, στη Σάρπα και στο Kλήμα. Eπίσης, στις ακρογιαλιές της Mονής.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»