ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 1'
XΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Κωμόπολη με πάρκα, πλατείες και χώρους πρασίνου, αποτελεί διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής του δέλτα του Nέστου.

Στις πεδινές εκτάσεις γύρω από την κωμόπολη καλλιεργούνται όσπρια – ονομαστά είναι τα φασόλια. Εκεί και οι Λίμνες Χρυσούπολης, οι λιμνοθάλασσες Βασσοβας και Ερατεινού, αλλά και το Αισθητικό Δάσος των Στενών του ποταμού Νέστου – προστατευόμενη περιοχή.

Ακολουθώντας τη διαδρομή για την πρωτεύουσα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, στους νοτιοανατολικούς πρόποδες της οροσειράς Λεκάνης συναντάμε τη Νέα Κώμη, το Ποντολίβαδο, την Πετροπηγή, την Πέρνη, τη Γραβούνα, τη Ζαρκαδιά και τον Γέροντα.

Νοτιότερα, στο κέντρο της πεδιάδας βρίσκεται η Χρυσούπολη. Υπήρξε μεγάλος οδικός σταθμός και διέθετε πολλά κτίρια όπως χάνια, φούρνους, παντοπωλεία και καροποιεία, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται σήμερα ως κέντρα πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Σήμερα, η Χρυσούπολη είναι κέντρο της αγροτικής παραγωγής της δυτικής πλευράς του Δέλτα του Νέστου λόγω των μεγάλων αρδευτικών έργων που έχουν γίνει γύρω της

KOΛYMΠI: Στην παραλία Eρατεινού – Tιμάρι.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα