ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
2_10_23_H6270-1

Οι πρωταγωνιστές του Milky Way, την σειρά 8 επεισοδίων του Βασίλη Κεκάτου, που προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 23:10 στο MEGA, μας ξεναγούν στην Αθήνα τους. Μας μιλάνε για τα δικά τους ταξίδια και για τα στέκια και τις γωνιές της πόλης που θα «ξεναγούσε» ο χαρακτήρας τους στην σειρά ένα αγαπημένο του πρόσωπο, όταν αυτό ερχόταν για πρώτη φορά στην πόλη. 

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σκάμαγκος

Ναταλία Σουίφτ

Ταξίδι για εμένα σημαίνει ελευθερία. Άνοιγμα στο νέο, ανανέωση, περιπέτεια. Στο Milky Way, ο χαρακτήρας μου δυστυχώς δεν γνωρίζει πολλά από την Αθήνα. Μπορεί να ’χει έρθει μία φορά και μάλλον θα πήγε προς Μοναστηράκι, Πλάκα, Θησείο για βόλτα το απογευματάκι, και έπειτα Πνύκα για το ηλιοβασίλεμα. 

Στην Αθήνα αγαπώ το ότι κάθε γωνιά της είναι διαφορετική. Κάθε δρόμος κρύβει κάτι άλλο – από ανθρώπους, φαγητά, ιστορίες, ζωή. Γεμίζει τη μέρα σου και κρατά ζωντανά τα βράδια σου, χωρίς να επιβάλλεται.   

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος 

Ταξίδι είναι η αναγκαστική διαδικασία που περνάμε για να διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις – με τις συναρπαστικές αλλά και τις λιγότερο ενδιαφέρουσες στιγμές που συνοδεύουν αυτή την πορεία. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι στη σειρά θα τριγυρνούσε στα πάρκα της Αθήνας, θα έτρωγε street και junk food. Τα βράδια θα κινούνταν downtown, στον μικρόκοσμο που συνθέτουν μπαρ όπως το Six Dogs, το Ρομάντσο και το Be Queer, σε techno parties, και άλλες αντίστοιχες ιστορίες.  

Στην Αθήνα λατρεύω το ηλιοβασίλεμα από κάποιον λόφο (Φιλοπάππου, Στρέφη) και το ξημέρωμα μετά τη βόλτα, καθώς γυρνώ σπίτι με τα πόδια.  

Στυλιάνα Ιωάννου 

Ταξίδι για μένα είναι η περίοδος που το μυαλό μου, το σώμα μου και όλες οι αισθήσεις είναι συγκεντρωμένες. Είναι εμπειρίες και εικόνες που με διαμορφώνουν. Θέλω να ταξιδεύω γιατί γνωρίζω κόσμο, παίρνω ερεθίσματα για τη δουλειά μου, ακούω ιστορίες, βλέπω θάλασσες που δεν έχω αντικρίσει.  

Ο χαρακτήρας μου, αν δεχόταν την επίσκεψη κάποιας φίλης της από το εξωτερικό, σίγουρα θα την πήγαινε στη Φουρέιρα, αφού η ίδια θέλει να γίνει χορεύτρια και της αρέσει να χορεύει με αυτήν. Ίσως όμως και να την πήγαινε στο Latraac ή στο Marika για χαλαρό ποτό. Την επομένη για brunch στο Μπελ Ρέυ και για καφέ στον Anana.   

Στην Αθήνα αγαπώ τα πάντα. Αν και είναι αρκετά φασαριόζικη πόλη, αγαπώ τον Λυκαβηττό όπου μένω, να περπατώ στο κέντρο της χαζεύοντας τον κόσμο και τα μαγαζιά, να κλείνω την ημέρα μου με ποτό στο Kyrios στη Μαβίλη.  

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου