Ο δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης μιλά για τη νέα εποχή του νησιού των ανέμων

Ο δήμαρχος της Μυκόνου ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, δημιουργώντας τη νέα τουριστική ταυτότητα του νησιού.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Veronis Mykonos Μύκονος: Ο δήμαρχος Χρήστος Βερώνης μας μιλά για το νησί

Η κατάκτηση της κορυφής επιτεύχθηκε με σκληρή συλλογική δουλειά και ως αποτέλεσμα καλά σχεδιασμένης και μεθοδικής προσπάθειας. Ευτύχησα ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος το 1990 να παραλάβω τη σκυτάλη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που είχε βάλει τα θεμέλια της σύγχρονης πορείας της Μυκόνου», λέει ο κ. Χρήστος Βερώνης. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Δημοτικής Αρχής ως προς τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, σε συνδυασμό με την εργατικότητα και την φιλοπρόοδο διάθεση των Μυκονιατών, φαίνεται ότι προετοίμασε τη Μύκονο να κάνει το μεγάλο άλμα στον 21ο αιώνα. 

Παναγια Παραπορτιανη, Μυκονος | Shutterstock

«Συνέχισα έως το 2009 στο τιμόνι του δήμου, έχοντας στο πλευρό μου δυναμικούς συνεργάτες και με αρωγό την πολιτεία, «θωρακίσαμε» τη Μύκονο με σύγχρονες υποδομές, (νέος περιφερειακός δρόμος, εκτεταμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, μονάδες αφαλάτωσης, σύγχρονες εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, δύο φράγματα, σύγχρονο νέο λιμάνι, σχολικά κτίρια, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές κ.λπ.). Έτσι διαμορφώθηκε ο καμβάς, πάνω στον οποίο η ιδιωτική πρωτοβουλία «κεντάει» όλα αυτά τα χρόνια, με επιδεξιότητα και μεράκι την πρωτοποριακή τουριστική υποδομή και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχει η Μύκονος στους επισκέπτες». 

Οι νέοι στόχοι 

Με τη βούληση των Μυκονιατών και μετά από δεκαπεντάχρονη απουσία, ο κ. Χρήστος Βερώνης ανέλαβε και πάλι την ηγεσία του Δήμου, επικεφαλής μιας δημοτικής ομάδας νέων, κυρίως, ατόμων, οι οποίοι με ενθουσιασμό και δυναμισμό είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το νησί. Ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά τις αιτίες που την προκάλεσαν. 

Οι φημισμενοι Ανεμομυλοι | Shutterstock

«Είναι μια προσπάθεια με όραμα και σχέδιο, με σαφείς προτεραιότητες που αφορούν την αναβάθμιση και συμπλήρωση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων σύγχρονων τεχνικών υποδομών, τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού πρϊόντος του νησιού -μέσα από την ανάδειξη και προσφορά εναλλακτικών τουριστικών εμπειριών- (πολιτισμός, παράδοση, γαστρονομία κ.λπ.) την προστασία των συνολικών πόρων του νησιού (φυσικών, πολιτιστικών, αρχιτεκτονικών κ.λπ.) αλλά την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και τους κατοίκους».

Ένα τουριστικό θαύμα 

Για τον Δήμαρχο η εξαιρετική περίπτωση της Μυκόνου δεν είναι ούτε κάτι τυχαίο, ούτε κάτι συγκυριακό. «Τη Μύκονο την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και την απολαμβάνεις με όλες τις αισθήσεις. Η φυσική της ομορφιά, οι υπέροχες παραλίες, ο αρχιτεκτονικός πλούτος στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, το πολιτιστικό της απόθεμα με την καταλυτική παρουσία της Δήλου, συνιστούν στοιχεία της ιδιαίτερης αυταξίας της». 

Η Χωρα της Μυκονου | Shutterstock

Οι φιλόξενοι και φιλοπρόοδοι Μυκονιάτες αξιοποίησαν αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον πλανήτη. Δημιουργήθηκε έτσι η Μύκονος του κοσμοπολιτισμού, της πολυτέλειας, της διασκέδασης, του έρωτα. Η κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων είναι ένας προορισμός με πανίσχυρο τουριστικό band name. «Φιλοτεχνούμε σήμερα τη νέα τουριστική ταυτότητα της Μυκόνου με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την αειφορία, τη βιωσιμότητα, την ποιότητα, τις επιλογές εναλλακτικών διακοπών, τη διαφορετικότητα και την ασφάλεια. Στόχος μας είναι η Μύκονος να διατηρηθεί στην κορυφή, να ξανασυστηθεί με τη νέα της ταυτότητα, να διατηρήσει τα εκατομμύρια των θαυμαστών της και να προστεθούν νέοι. Ένας τόπος που εύκολα τον επισκέπτεσαι αλλά δύσκολα τον αποχωρίζεσαι». 

Info

Facebook: facebook.com/MykonosTownhall

Instagram: instagram.com/mykonos.island/

mykonos.gr

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα