ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Meteora-14 Τα Μετέωρα μέσα από το φακό της Μαρίνας Βερνίκου

Η σύνδεση της φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου με τα Μετέωρα, τον μαγικό αυτόν τόπο, είχαν ως αποτέλεσμα μια σειρά από εικόνες που μας ταξιδεύουν στην απαράμιλλη ομορφιά του και μαρτυρούν την ιστορία τους.

Τα Μετέωρα μέσα από τα μάτια της Μαρίνας Βερνίκου

Η πολυβραβευμένη φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου, παρόλο που έχει επισκεφθεί πάνω από 142 χώρες, δηλώνει λάτρις της Ελλάδας και της ομορφιάς κάθε τόπου της που καταγράφεται εκπληκτικά στον φακό της.

Η καλλιτέχνις περιηγήθηκε τα Μετέωρα, βιώνοντας την απόλυτη κατάνυξη και ψυχική ηρεμία. Με τη βοήθεια του drone και της κάμεράς της, απαθανάτισε μοναδικά τοπία που παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η Ιερά Μονή Βαρλαάμ με τον πλούσιο ζωγραφικό διάκοσμο. Περίπου 146 σκαλιά θα πρέπει να ανέβει όποιος θέλει να την προσεγγίσει και να δει από κοντά στοιχεία που σώζονται από το 1350. Κάθε κλικ και ένα μυσταγωγικό ταξίδι. 

Μαρινα Βερνικου

Σαν από παραμύθι

Το φωτογραφικό ταξίδι συνεχίζεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Κοφινά ή Μπάντοβα. Στο Καστράκι από την Καλαμπάκα, μέσα από τον απόκρημνο διάτρητο βράχο, ξετυλίγεται μια ολόκληρη ιστορία σωσμένη από τον 14ο αιώνα που αποτυπώνεται μοναδικά στον φακό της φωτογράφου, μεταφέροντας τον θεατή σε μια ασύλληπτη στιγμή ευλάβειας και ιεροσύνης. Πρόκειται για μια φωτογραφική αποτύπωση που μοιάζει βγαλμένη από τη μυθοπλασία και το παραμύθι. 

Όταν η φύση «αγκαλιάζει» την ιστορία

Μαρινα Βερνικου

Η Ιερά Μονή Ρουσάνου ή Αγίας Βαρβάρας είναι το τρίτο επιβλητικό σημείο που μαγνήτισε τον φακό της Μαρίνας Βερνίκου. Η σημερινή του μορφή ολοκληρώθηκε τον 16ο αιώνα και αποτελείται από ένα τριώροφο συγκρότημα που αναγεννήθηκε μέσα από ερείπια και χαλάσματα. Πρόκειται για ένα «κινηματογραφικό» σκηνικό που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα και μεταφέρει τον θεατή στην ασύγκριτη ιεροσύνη αυτού του ευλογημένου τόπου. 

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα