Βασίλης Κατσούπας: «Λατρεύω να σηκώνομαι χαράματα για να απολαύσω το τραγούδι των αηδονιών»

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Vikos Gorge

Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί.

Βασίλης Κατσούπας

Ιδιοκτήτης του εστιατορίου Κανέλα και Γαρύφαλλο στο χωριό Βίτσα Ζαγορίου, καλλιεργητής μανιταριών

Τι είναι ευεξία, ευζωία, καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Δύο βασικά πράγματα: Η ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους για τους οποίους πραγματικά νοιάζεται και η επαφή με τη φύση.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Η ζωή μου μοιράζεται ανάμεσα στο Πωγώνι και στο Ζαγόρι, τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της χώρας κι έτσι έχω πολλές ευκαιρίες να απολαύσω τη φύση. Η αγαπημένη μου δραστηριότητα είναι μια βόλτα στο δάσος, συνήθως χωρίς ανθρώπινη παρέα.  Μου αρέσει να ακούω το θρόισμα των φύλλων, το βόμβο των επικονιαστών, να εντοπίζω ένα αγριολούλουδο ή ένα μανιτάρι μετά την βροχή, να περπατώ όσο πιο ελαφριά γίνεται και να περνάω απαρατήρητος. Επίσης, την άνοιξη, λατρεύω να σηκώνομαι Ηλιοχώρι. χαράματα για να απολαύσω το τραγούδι των αηδονιών, δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ. Οι πιο «δραματικές» στιγμές στο δικό μου άγρια ζώα μπορεί να συναντήσω από Παραδοσιακές πίτες στη Φρόσω λαγούς έως ζαρκάδια και αρκούδες.

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

Υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες για τον επισκέπτη να απολαύσει την περιοχή, Θεωρώ κορυφαίες εμπειρίες την εξερεύνηση των δεκάδων μονοπατιών Ιωαννίνων. που συνδέουν τα χωριά στο Ζαγόρι, τη διάβαση της χαράδρας του Βίκου και την ανάβαση στη Δρακόλιμνη. Για τους πιο τολμηρούς προτείνω ράφτινγκ και καγιάκ στα ποτάμια της περιοχής, μια βουτιά στο Βοϊδομάτη ή ένα μπάνιο στους καταρράκτες στο Ηλιοχώρι.

Επειδή, όμως, οι δραστηριότητες στη φύση ανοίγουν και την όρεξη θα τους πρότεινα να απολαύσουν:

  • Πέστροφα στα κάρβουνα στις Πηγές Βελλά στο Πωγώνι.
  • Παραδοσιακές πίτες στη Φρόσω και στην Κικίτσα στην πλατεία στο Μονοδένδρι.
  • Καφέ και πρωινό κάτω από τα πλατάνια στο Bocca Negra δίπλα από τον Μώλο στα καραβάκια στη Λίμνη Ιωαννίνων.
  • Βεβαίως, την ξακουστή μπουγάτσα (αλμυρά ή γλυκιά) στο Select απέναντι από το Ρολόι στα Γιάννενα, που είναι και δικά μου αγαπημένα στέκια.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα