ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
French toast: Συνταγή και ιδέες για να το απολαύσουμε

Οι γνωστές σε όλους μας αυγοφέτες είναι ένα αγαπημένο πρωινό με βασικά υλικά το ψωμί, το γάλα, τα αυγά και το ελαιόλαδο. Σκεπτόμενοι το French Toast ο νους μας ταξιδεύει κάπου προς Γαλλία, σε ένα ατμοσφαιρικό καφέ με χαλαρή διάθεση. Ωστόσο, από που προέρχεται αυτή η συνταγή;

Η παλαιότερη γνωστή αναφορά στο γαλλικό τοστ βρίσκεται στο Apicius, μια συλλογή λατινικών συνταγών που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Συγκεκριμένα η συνταγή αναφέρει: σπάστε ψιλό άσπρο ψωμί, χωρίς την κόρα, σε μεγάλα κομμάτια που μουλιάζουν στο γάλα και στα αυγά, τηγανίστε τα σε λάδι, ρίξτε από πάνω μέλι και σερβίρετε».

french toast
Πηγή: Unsplash

Ωστόσο, αναφορές βρίσκονται και για άλλες χώρες, όπως τη Γαλλία, όπου η συνταγή πρωτοεμφανίζεται με το όνομα pain perdu, δηλαδή «χαμένο» ψωμί, μιας και το French toast ήταν ένα τρόπος να αξιοποιήσουν το ψωμί της προηγούμενης ημέρας.


Πειραιάς: Οι καλύτερες στάσεις για νόστιμο brunch


Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα απολαύσουμε κι εμείς αυτή τη νόστιμη συνταγή που σήμερα συναντάμε σε μενού πολλών καφέ.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Τα υλικά που θα χρειαστούμε: Αβγά, ψωμί του τοστ, βούτυρο, κανέλα, μέλι, γάλα, ζάχαρη της προτίμησής σας.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αυτό το μείγμα, βουτάμε τις φέτες του ψωμιού (κατά προτίμηση το κόβουμε σε κομμάτια). Αφήνουμε το ψωμί να μουλιάσει για λιγότερο από 1′. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει το βούτυρό μας, τοποθετούμε μια μια τις αυγοφέτες και τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές, περίπου 2′ την κάθε πλευρά.

french toast
Πηγή: Unsplash

Για το σερβίρισμα επιλέγουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Μπορείτε να τις περιχύσετε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και να προσθέσετε φρούτα της προτίμησής σας, όπως μούρα, κομματάκια μπανάνας ή φράουλες. Κάποιοι τις απολαμβάνουν και σκέτες, αφού τις πασπαλίσουν με ζάχαρη και κανέλα.

Αν θέλετε να απολαύσετε την αλμυρή εκδοχή τους, αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει! Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και πεντανόστιμοι. Χρησιμοποιείστε μανούρι, φιλαδέλφεια ή mozzarella, ένα ωραίο αλλαντικό, μανιτάρια, κάποιο λαχανικό που σας αρέσει και μυρωδικά.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Θεσσαλονίκη: 3 στέκια με πολύχρωμη διάθεση στο κέντρο της πόλης

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα