ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Τα 5 αθηναϊκά μαγαζιά που θα ξυπνήσουν τον Ιταλό μέσα σας

Πίτσες σε ξυλόφουρνο, ζυμαρικά al dente σε κλασσικές ιταλικές εκδοχές και κυρίως αγνή πρώτη ύλη είναι όσα πρέπει να διαθέτουν τα ιταλικά εστιατόρια ή τρατορίες της Αθήνας προκειμένου να μπουν στη λίστα με τις επόμενες εξόδους σας. Η ιταλική κουζίνα είναι τόσο πολυδιάστατη και χρειάζεται έμφαση στις λεπτομέρειες προκειμένου να αποδοθεί όπως της αρμόζει. Πλέον η Αθήνα διαθέτει άξιους εκπροσώπους της και στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε τα ιδανικά μαγαζιά για αυθεντική pasta και pizza.


Valteziana: Η νέα ιταλική πίτσα για την οποία μιλά όλη η Βαλτετσίου


Granelo 

Στο κέντρο της Αθήνας φιγουράρει το Granello που σημαίνει «κόκκος», ένα όνομα που αναφέρεται στο εκλεκτό αλεύρι από το λιμάνι της Νότιας Ιταλίας, το αλεύρι Caputo που θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου για ζύμη πίτσας αλά Νάπολη.

Μερικές από τις υπέροχες επιλογές του μενού είναι: η κλασσική Margarita, η Marinara με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και ξερή ρίγανη που αποτελεί vegan πρόταση, η Salame με πεντανόστιμο σαλάμι Napoli και η τολμηρή Piccante με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, πικάντικο σαλάμι, μέλι με τσίλι και φρέσκο βασιλικό.

Info: Περικλέους 18, Σύνταγμα | Fb Page

Alex: the fresh pasta bar 

Σε μια όμορφη και ήσυχη πλευρά του Κολωνακίου θα βρείτε το εγχείρημα της νέας σεφ Άλεξ Βασιλάτου, η οποία έβαλε όλη της τη τέχνη και το μεράκι στα ζυμαρικά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο pasta bar. Το μενού είναι σύμφωνο με τα λαχανικά και τα μυρωδικά της εποχής, καθώς η Άλεξ αποζητά το maximum της γεύσης και του αρώματος κάθε πιάτου. Φημισμένα πιάτα με την υπογραφή της είναι τα κοχυλάκια με μανιτάρια, γάλα, παρμεζάνα, λάδι και πάστα φρέσκιας μαύρης τρούφας αλλά και τα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού. Από το μαγαζί μπορείτε να προμηθευτείτε και έτοιμες τις φρέσκιες σάλτσες προκειμένου να τις «ζευγαρώσετε» με ό,τι επιθυμείτε εσείς στη κουζίνα σας.

Info: Πλατεία Δεξαμενής 3, Κολωνάκι | Fb Page


Fine Dining: Πού θα φάμε από βραβευμένους σεφ στην Αθήνα;


Cupola 

Στο νεανικό και γεμάτο ζωντάνια Παγκράτι υπάρχει το Cupola, στο οποίο θα βρείτε ένα πλούσιο μενού με φρέσκια πάστα αλλά και πίτσα. Στο μενού με τα ζυμαρικά μερικά από τα υλικά που φιγουράρουν στον κατάλογο είναι το αυγοτάραχο, το χτένι μοσχαριού, τα άγρια μανιτάρια και ο φρέσκος αχινός. Ενώ όσον αφορά τη πίτσα οι επιλογές σας μπορούν να κυμανθούν από τη κλασσική μαργαρίτα με mozzarella di bufala έως ragu από salsiccia, scamorza, σάλτσα ντομάτας, San Marzano, nduja & καπνιστή mozzarella di bufala.

Info: Eυφορίωνος 13, Παγκράτι  |  Fb Page

 

Trattoria Italia Donofrio 

Ένα διώροφο αρχοντικό με αυθεντικές γεύσεις σας περιμένει σε έναν όμορφο πεζόδρομο του Μετς, με πρωταγωνιστή του μαγαζιού τη pasta. Εκεί θα βρείτε εξαιρετική πουτανέσκα, μαύρα ζυμαρικά αλλά και την pere gorgonzola, με αχλάδι, γκοργκοντζόλα και guanciale.

Info: Ηρώνδα 8,Μέτς | Fb Page

 

Cardinale 

Το κομψό Cardinale είναι ένας χώρος που σέβεται την ιταλική κουζίνα. Στα τραπέζια του θα δοκιμάσετε για αρχή ολόφρεσκιες μυρωδάτες και φρεσκοψημένες φοκάτσιες, από ζυμάρι αργής ωρίμανσης πέντε ημερών, το οποίο φυσικά χρησιμοποιείται και στις υπέροχες πίτσες του καταλόγου. Η κάβα είναι ιδιαίτερα προσεγμένη καθώς έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 80 ετικέτες οι οποίες οδεύουν στο να αγγίξουν τις 150.

Info: Mητροπόλεως 38, Σύνταγμα | Fb Page

Βρείτε εδώ όλες τις προτάσεις του ΔΙΑΚΟΠΕΣ για φαγητό και ποτό στην Αθήνα.

Δείτε επίσης:

Valteziana: Η νέα ιταλική πίτσα για την οποία μιλά όλη η Βαλτετσίου


Οι καλύτερες στάσεις για ιταλικό στα βόρεια προάστια

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα