Looking for more ?
Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: Πού θα φάμε τα καλύτερα ψητά
Φωτό: Unsplash

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: Πού θα φάμε τα καλύτερα ψητά

Η ημέρα που περιμέναμε πώς και πώς έφτασε...

Μαρία Χατζηπέτρου

Η Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα για πολλούς περιλαμβάνει μια μικρή ψησταριά σε κάποιο μπαλκόνι, όμως για άλλους αφορά μια ημέρα που γιορτάζεται έξω. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να απολαύσετε σωστό και καλό κρέας, χωρίς να κουραστείτε πάνω από τη ψησταριά και χωρίς να χρειαστεί να μαζεύετε και να καθαρίζετε μετά από το γεύμα. Γι’ αυτό, σε αυτές τις ψησταριές/εστιατόρια της πόλης (και λίγο πιο έξω από αυτή) θα απολαύσετε μια γνήσια Τσικνοπέμπτη.

Εδώ θα ζήσετε την Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα όπως της αρμόζει

Το Ρεμούτσικο

Μόλις μπαίνει κανείς στον ευρύχωρο χώρο του Ρεμούτσικου, αντιλαμβάνεται τι τον περιμένει. Πρόκειται για την ταβέρνα με ίσως τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας και γι’ αυτό είναι βέβαιο πως θα απολαύσετε κάθε μπουκιά. Καλοψημένες μπριζόλες, μπιφτέκια και κάθε άλλο ψητό θα σας κάνει να αγαπήσετε το Ρεμούτσικο.

Πού θα το βρείτε; Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος

Μυρτιά

Στη Μυρτιά θα νιώσετε την φιλοξενία και τη θαλπωρή με τις -παραπάνω από- γενναιόδωρες μερίδες. Κατατάσσεται σίγουρα στις οικογενειακές ταβέρνες και είναι ιδανική για να νιώσετε ζεστασιά από το σπιτικό και παραδοσιακό φαγητό που θα σας προσφέρει. Θα βρείτε πολλά στο menu, αλλά αυτά που πρωταγωνιστούν είναι τα ψητά σχάρας τα οποία είναι ψημένα στην εντέλεια.

Πού θα το βρείτε; Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη


3+1 κρυμμένες ταβέρνες της Αττικής: Εκεί που το φαγητό είναι ιεροτελεστία


Μπάρμπα Μήτσος στη λαδόκολλα

Περνώντας από τον Μπάρμπα Μήτσο ίσως να μην καταλάβετε ότι βρίσκεστε έξω ενός εκ των κορυφαίων μπριζολάδικων των νοτίων προαστίων, καθώς είναι καλά κρυμμένο και περιμένει όσους γνωρίζουν πολύ καλά τον προορισμό τους. Στα τραπέζια του Μπάρμπα Μήτσου θα γευτείτε από τις ζουμερότερες σπαλομπριζόλες που έχετε φάει ποτέ αλλά και εξαιρετικά μπιφτέκια που σερβίρονται στη λαδόκολλα και κανείς από το τραπέζι δεν θα τους αντισταθεί. Μια από τις λεπτομέρειες του μενού είναι το ψωμάκι ψημένο στα κάρβουνα με λάδι, πάπρικα, ρίγανη και σκόρδο, το οποίο θα είναι από τα νοστιμότερα ψωμιά που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Πού θα το βρείτε; Ιουστινιανού 11, Αγ. Δημήτριος

Το γίδι

Ο ναός του κρέατος της Μεταμόρφωσης είναι ένας χώρος που έχει στοιχεία της κλασικής «χωριάτικης» θα λέγαμε χασαποταβέρνας αλλά φυσικά, με μια εκλεπτυσμένη νότα. Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που θέλουν μια γεύση που θα τους ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως το κρητικό αντικριστό. Για συνοδεία στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως: τραχανάς, φασολάκια, σταμναγκάθι αλλά και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού, οι χειροποίητες μακαρούνες (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα).

Πού θα το βρείτε; Τατοϊου 17, Μεταμόρφωση

πού θα φάμε την τσικνοπέμπτη στην αθήνα

Φωτό: Unsplash

Τέλης 

Από το 1977 τα μπριζολάκια είναι συνώνυμα με το όνομα του Τέλη, από τα τραπέζια του οποίου έχουν περάσει πολλές γενιές Αθηναίων, πολιτών μέχρι και πρωθυπουργών. Το μενού είναι αυστηρά περιορισμένο στα μπριζολάκια, το μπουγιουρντί και τα χοιρινά φιλέτα και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού όντας ο μετρ του είδους, ο Τέλης παρέχει στους πελάτες μονάχα αυτό για το οποίο έγινε διάσημος από στόμα σε στόμα.

Πού θα το βρείτε; Ευριπίδου 86, Ψυρρή

Οι καλύτερες ταβέρνες για Τσικνοπέμπτη εκτός Αθηνών

Οι καλύτερες ταβέρνες για Τσικνοπέμπτη εκτός Αθηνών

Φωτό: Pexels

Το Τρίγωνο | Καλύβια

Δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε για αρκετή ώρα, ώστε να βρεθείτε στα ξακουστά για το κρέας τους, Καλύβια. Ανάμεσα σε πολλές από τις ταβέρνες των Καλυβίων, μια είναι αυτή που ξεχωρίζει και θα σας προσφέρει ποιοτικό φαγητό κάθε φορά. Πρόκειται για μια ψησταριά η οποία προσφέρει μόνο άψογα ψημένο φρέσκο κρέας, κάθε είδους. Από τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου, μέχρι το συκώτι ή το σουβλιστό αρνί. Στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, οι locals προτιμούν πάντα τα παϊδάκια προβατίνας, οπότε μη διστάσετε να ακολουθήσετε τα χνάρια τους.


Βασίλης Παπαγιαννάκος: Αναδεικνύοντας το Μαρκόπουλο σε οινοτουριστικό προορισμό


Φωτό: Unsplash

Το Τζάκι | Πολυδένδρι

Στο Πολυδένδρι, όλοι καταφθάνουν για να φάνε στο Τζάκι. Οι μερίδες είναι εξωπραγματικά τεράστιες και αυτό το καθιστά ιδανικό στέκι για οικογένειες και μεγάλες παρέες. Το φρεσκοψημένο σπιτικό ψωμάκι και τα κρεατικά θα κάνουν το Πολυδένδρι έναν αγαπημένο σας προορισμό.

Ο Κοροπούλης | Πέτα

Λίγο μετά τα Καλύβια, θα βρείτε ένα μικρό χωριουδάκι ανέγγιχτο από τον χρόνο. Εκεί στην είσοδο του χωριού βρίσκεται και ο άξιος πρεσβευτής της τοπικής γευστικής παράδοσης, ο Κοροπούλης. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα η οποία σερβίρει μόνο αγνά και ποιοτικά κρέατα. Μη χάσετε τα ζουμερά μπιφτέκια από 70% κιμά προβατίνας και 30% κιμά μοσχαρίσιο, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού αλλά και τα παϊδάκια προβατίνας ή αρνίσια και φυσικά τις τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Δείτε επίσης:

Το τηγανητό κοτόπουλο αποθεώνεται σε αυτά τα μαγαζιά της πόλης


Οι ταβέρνες στην Αθήνα που θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας

closesmenu