Looking for more ?
cover-photo

Τα 5 στέκια όσων αγαπούν το ποιοτικό κρέας

Μπριζολάκια που έθρεψαν γενιές και γενιές, παϊδάκια, αντικριστό και T-bone ωρίμανσης είναι εδέσματα στα οποία δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε αν επισκεφθείτε κάποια από τις παρακάτω επιλογές

Μαρία Χατζηπέτρου

Η κρεατοφαγία είναι συνδεδεμένη με τα κυριακάτικα τραπέζια και τις μεγάλες μας γιορτές. Από το κοτόπουλο ή αρνί με πατάτες στα οικογενειακά τραπέζια ή τα barbeque στις εκλεκτές περιστάσεις μέχρι και τα μοσχομυριστά κεφτεδάκια των παιδικών μας χρόνων, η παράδοσή μας είναι γεμάτη από τέτοια πιάτα. Γι’ αυτό και στην Αττική οι επιλογές για ποιοτικό κρέας είναι πολλές και αξίζει να τις δοκιμάσουμε.

Πηγή: Unsplash

Το γίδι 

Ο ναός του κρέατος της Μεταμόρφωσης είναι ένας χώρος που ξεχειλίζει από παράδοση και στοιχεία της κλασικής «χωριάτικης» θα λέγαμε χασαποταβέρνας. Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που θέλουν μια γεύση που θα τους ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως το κρητικό αντικριστό. Για συνοδεία στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως :τραχανάς, φασολάκια, σταμναγκάθι αλλά και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού, οι χειροποίητες μακαρούνες (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα). Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πλούσιο μενού του, εδώ.

Info: Τατοϊου 17, Μεταμόρφωση | Website


Chicken Picnic: Το κοτόπουλο όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει


Τηλέμαχος 

Ο Τηλέμαχος είναι ένα εστιατόριο με ιστορία στον χώρο της κρεατοφαγίας, όπου αρχικά ως χασαποταβέρνα στην Κηφισιά άφησε το στίγμα του. Πολλές σημαντικές προσωπικότητες της χώρας πέρασαν από τα τραπέζια του, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Τσαρούχης και ο Μώραλης. Τα τελευταία χρόνια ο Τηλέμαχος βρίσκεται και στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν μεγαλοπρεπή χώρο, με τις ίδιες ποιοτικές γεύσεις. All-star επιλογές του καταλόγου ακόμη και για όσους δεν είναι μυημένοι στα premium κρέατα είναι το rib eye ωρίμανσης, η T-bone και οι διαφορετικές σπαλομπριζόλες.

Info: Φραγκόπουλου Γεώργιου 19, Κηφισιά & Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα | Website 

Πηγή: Unsplash

Τέλης 

Από το 1977 τα μπριζολάκια είναι συνώνυμα με το όνομα του Τέλη, από τα τραπέζια του οποίου έχουν περάσει πολλές γενιές Αθηναίων, πολιτών μέχρι και πρωθυπουργών. Το μενού είναι αυστηρά περιορισμένο στα μπριζολάκια, το μπουγιουρντί και τα χοιρινά φιλέτα και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού όντας ο μετρ του είδους, ο Τέλης παρέχει στους πελάτες μονάχα αυτό για το οποίο έγινε διάσημος από στόμα σε στόμα.

Info: Ευριπίδου 86, Ψυρρή


3+1 κρυμμένες ταβέρνες της Αττικής: Εκεί που το φαγητό είναι ιεροτελεστία


Μπάρμπα Μήτσος στη λαδόκολλα 

Περνώντας από τον Μπάρμπα Μήτσο ίσως να μην καταλάβετε ότι βρίσκεστε έξω ενός εκ των κορυφαίων μπριζολάδικων των νοτίων προαστίων, καθώς είναι καλά κρυμμένο και περιμένει όσους γνωρίζουν πολύ καλά τον προορισμό τους. Στα τραπέζια του Μπάρμπα Μήτσου θα γευτείτε από τις ζουμερότερες σπαλομπριζόλες που έχετε φάει ποτέ αλλά και εξαιρετικά μπιφτέκια που σερβίρονται στη λαδόκολλα και κανείς από το τραπέζι δεν θα τους αντισταθεί. Μια από τις λεπτομέρειες του μενού είναι το ψωμάκι ψημένο στα κάρβουνα με λάδι, πάπρικα, ρίγανη και σκόρδο, το οποίο θα είναι από τα νοστιμότερα ψωμιά που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Info: Ιουστινιανού 11, Αγ. Δημήτριος

Po’boys 

Το Po’boys γεννήθηκε από την ομάδα του Mama Roux, με βασικό όραμα να να εισάγουν το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά low and slow κρέατα στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Στο μαγαζί θα βρείτε  burgers που με brisket και σιγομαγειρεμένο pulled pork, μέχρι τηγανητό κοτόπουλο, το black angus και παϊδάκια, ξεφεύγοντας από τις παραδοσιακές ελληνικές επιλογές με σκοπό να εξερευνήσετε τους ορίζοντες της έννοιας του bbq και του κρέατος.

Info: ​Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή | Website

Βρείτε εδώ όλες τις προτάσεις του ΔΙΑΚΟΠΕΣ για φαγητό και ποτό στην Αθήνα.

closesmenu