ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 6'
Michelin 2021: Τα ελληνικά εστιατόρια που κέρδισαν αστέρια

Ο γαστρονομικός χάρτης της Αθήνας είναι ιδιαίτερα πλούσιος. Μετά την ανακοίνωση των φετινών διακρίσεων του οδηγού Michelin, η Σπονδή διατηρεί για άλλη μια χρονιά τα δύο της αστέρια.

Τα δύο νέα εστιατόρια με ένα αστέρι

Στην «ομάδα» των μονάστερων, δίπλα στο Varoulko Seaside, το Βotrini’s και τη Hytra, που επιβραβεύονται σταθερά για τις επιδόσεις τους, στέκεται πλέον και το CTC του πολύ δημιουργικού Αλέξανδρου Τσιοτίνη, το οποίο φέτος, που μετά από μια πενταετία στα Ιλίσια μεταφέρθηκε στον Κεραμεικό, πρόσθεσε και μια σημαντική διάκριση στην φαρέτρα του.

Το πρώτο του αστέρι κερδίζει και το Pelagos, στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη, όπου ο Ιταλός σεφ Λούκα Πισκάτσι κλέβει τις εντυπώσεις με τη σύγχρονη θαλασσινή γαστρονομία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διάκριση Bib Gourmand (που σηματοδοτεί την καλή σχέση ποιότητας-τιμής) διατήρησαν το Nolan και το Οικείο, με την τριάδα να συμπληρώνει πλέον το Cerdo Negro 1985.

Το «Michelin Plate» πλέον δεν υφίσταται ωστόσο στον Οδηγό συμπεριλαμβάνονται εστιατόρια που προτείνονται ως αξιόλογα χωρίς να φέρουν κάποιο σήμα. Αυτά είναι τα «Athénée», «GB Roof Garden», «Ergon House», «Άνετον», «Okio», «Aleria», «Cookoovaya», «Alficon», «Vezene», «Sense», «Le Pavillon» και «Annie Fine Cooking». Τα «Le Pavillon», «Okio» και «Annie Fine Cooking» προτείνονται για πρώτη φορά.

Δείτε επίσης:

Fine Dining: Πού θα φάμε από βραβευμένους σεφ στην Αθήνα;


Dine in στα Βόρεια της Αθήνας: Οι καλύτερες διευθύνσεις

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα