Looking for more ?
cover-photo

Όταν το ψωμί είναι πρωταγωνιστής – Οι 5 καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας

Η γεμάτη μυρωδιά του όταν βγαίνει από τον φούρνο, η τραγανή του κόρα ή η ψίχα που λιώνει στο στόμα είναι ίσως οι τρεις βασικοί λόγοι για να αγαπήσεις την απλότητα του ψωμιού.

Μαρία Χατζηπέτρου

Το ψωμί ήταν και είναι πάντα παρόν στα οικογενειακά μας τραπέζια, πάντα παρόν στο ταβερνάκι που επισκεπτόμαστε στις διακοπές μας και πάντα παρόν δίπλα στις γεύσεις της μεσογειακής μας διατροφής. Στην Αθήνα ακόμη και σήμερα έχουν διατηρηθεί παραδοσιακοί φούρνοι που πέρασαν από γενιά σε γενιά αλλά και εμφανίστηκαν μοντέρνα αρτοποιία που υπηρετούν την τέχνη του έτσι όπως αρμόζει. Ας δούμε που θα βρείτε γευστικό ψωμί στην πόλη:

 

Παυλόπουλος 

Ο φούρνος Παυλόπουλος, από το 1912 καθημερινά παράγει 85 διαφορετικά είδη ψωμιού. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και γι’ αυτό πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης τον εμπιστεύονται  για να προσφέρουν στους πελάτες του τα φρέσκα ψωμιά του φούρνου. Ένα από τα μυστικά του, είναι οι συνεργασίες με πολλούς μικροπαραγωγούς οι οποίοι αλέθουν το αλεύρι σε παραδοσιακό πετρόμυλο και το πιο εντυπωσιακό από όλα, είναι το προζύμι 30 ετών!

Info: Στρ. Μακρυγιάννη 78, Μοσχάτο | Fb Page

 

fournoi athina diakopesgr

Betty’s Bakery

Το Betty’s Bakery είναι ένας ξεχωριστός φούρνος. Το όραμα της δημιουργού ήταν να φτιάχνει φρέσκο ψωμί που με την ειδική υπηρεσία συνδρομής, θα φτάνει στη πόρτα σας κάθε εβδομάδα. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από το Κιλκίς, την Κρήτη, την Κοζάνη, τα Φιλιατρά, τον Δομοκό, τη Σίφνο ή την Κέρκυρα. Σημαντική είναι και η κοινωνική δράση του φούρνου, αφού οι παραδόσεις στο κέντρο της πόλης γίνονται με ποδήλατο και συνεργάζονται με το «Μπορούμε» προσφέροντας πολλά κιλά ψωμιού.

Info: Κασσάνδρας 10, Αθήνα | Website

 

Πνύκα 

Η Πνύκα είναι ιστορικός φούρνος που από το 1981 αλέθει το δικό του αλεύρι στον δικό του πετρόμυλο. Μέχρι και σήμερα η οικογένεια συνεχίζει την παράδοση όχι μόνο στο ποιοτικό ψωμί αλλά και στις εξαιρετικές σφολιάτες. Μπορείτε να βρείτε τη Πνύκα σε δύο διαφορετικούς φούρνους στο Παγκράτι αλλά και στα Εξάρχεια.

Info: Πρατίνου 13, Παγκράτι, Πετράκη 24, Σύνταγμα, Τοσίτσα 36, Εξάρχεια | Fb Page

fournoi athina diakopesgr2

Ρεμούνδος 

Η Κυψέλη είναι ακόμη μια γειτονιά που για όσους περνούν κοντά από τον Ρεμούνδο, πλημμυρίζουν με τα αρώματα του φρέσκου ψωμιού του. Από το 1953 στην οδό Κυψέλης βγαίνουν από τον φούρνο τα φημισμένα αρτοποιήματα του Ρεμνούνδου, με highlight όχι μόνο το ψωμί αλλά και τα μουστοκούλουρα.

Info: Κυψέλης 37, Κυψέλη | Fb Page

 

Τάκης 

Στο όμορφο Κουκάκι εδώ και πολλές δεκαετίες, κάθε «γνώστης» της περιοχής έχει περάσει από τον Τάκη. Μια τεράστια ποικιλία από φρέσκο ψωμί αλλά και κάθε άλλης λογής αρτοποιήματα, σάντουιτς ή γλυκά θα βρείτε στον ιστορικό αυτό φούρνο και θα απολαύσετε κάθε μπουκιά.

Info: Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη | Fb Page

closesmenu