ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Τα διάσημα ελληνικά εδέσματα που κάθε τουρίστας αξίζει να δοκιμάσει

Από τα μαγειρευτά έως το σκέτο ελαιόλαδο ή τα τυριά, η ελληνική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες των travellers και όσοι τουρίστες φθάνουν στη χώρα φεύγουν πάντα με… γεμάτο στομάχι.

Σπανακόπιτα

Η σπανακόπιτα είναι ίσως από τα πρώτα εδέσματα που γεύεται ένας τουρίστας στην χώρα μας, αφού θα το συναντήσει είτε ως πρωϊνό είτε ως ορεκτικό στις περισσότερες ταβέρνες.

Μεζέδες

Αν κάποιος τουρίστας κάνει μια μικρή έρευνα πριν φτάσει στην Ελλάδα, βλέπει παντού να του προτείνουν τα γνωστά σε εμάς “μεζεδάκια”. Φυσικά, αφού δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο που να περιγράφει τις αμέτρητες εκδοχές αυτής της έννοιας, η περιέργεια όσων δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό είναι μεγάλη μέχρι να παραγγείλουν κάποιον μεζέ. Κάθε πόλη της Ελλάδας, κάθε περίσταση και κάθε ταβερνάκι απαιτεί τον δικό του μεζέ! Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμη και εμείς εντυπωσιαζόμαστε από την απλότητα της γεύσης αυτών των μικρών πιάτων που ενώνουν τις παρέες.

Πηγή: Unsplash

Χωριάτικη σαλάτα

Πρόκειται για κάτι που δεν λείπει από το καλοκαιρινό τραπέζι. Οι επισκέπτες της χώρας μας δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη σε αυτή και πολλές φορές την επιλέγουν ως κυρίως πιάτο και όχι άδικα. Πλάι σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι, αυτός ο συνδυασμός φρέσκιας ντομάτας με φέτα, κάππαρη, γνήσιο ελαιόλαδο και ελιές είναι απλά μοναδικός.

Μουσακάς

Αναμφίβολα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής κουζίνας. Η πλούσια γεύση του είναι το μόνο που χρειάζεται για να κερδίσει κάθε επισκέπτη της χώρας.

Ταραμοσαλάτα

Η ταραμοσαλάτα ήταν ένα από τα πιάτα που το CNN έχει αναφέρει ως τα must που δοκιμάζει κάθε τουρίστας στην Ελλάδα και όχι άδικα. Υπάρχει στα περισσότερα μενού ως αλοιφή/ορεκτικό και είναι το τέλειο ξεκίνημα φρεσκάδας και ένα μεσογειακό γεύμα.

Πηγή: Unsplash

Μπουγάτσα

Η λατρεμένη μπουγάτσα είναι ένας από τους αγαπημένους τρόπους για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του. Οι πολλές παραλλαγές της είναι όλες γευστικές και δεν αφήνουν κανέναν δυσαρεστημένο.

Λουκουμάδες

Τα… ελληνικά churros είναι ιδιαίτερα περιζήτητα ανάμεσα στους επισκέπτες της Ελλάδας. Το τραγανό εξωτερικό τους και η παραδοσιακή εκδοχή με μέλι και κανέλα τους κάνουν απλά κλασικούς και διαχρονικούς.

Σουβλάκι

Σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει και ένα σουβλατζίδικο. Όχι άδικα φυσικά αφού είναι σήμα κατατεθέν του ελληνικού street food και ειδικά ο γύρος δεν συγκρίνεται με αυτόν που υπάρχει στο εξωτερικό. Φυσικά, δίπλα στο σουβλάκι συμπρωταγωνιστεί και το τζατζίκι, που κάνει κάθε τουρίστα να επιζητά και round 2.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα