ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Makrinitsa,,Greece,-,October,11,,2016:,Street,And,Cafe,View Μακρινίτσα, Πήλιο | Shutterstock

Φιδογυριστοί στενοί δρόμοι διατρέχουν όλο το Πήλιο. Οι διαδρομές του Πηλίου μπορεί να ταλαιπωρούν τους οδηγούς, όμως αποκαλύπτουν τις μοναδικές ομορφιές της εύφορης φύσης του και ενώνουν μεταξύ τους τα πετρόκτιστα χωριά με την αξιοθαύμαστη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.

Οι ωραιότερες διαδρομές του Πηλίου:

Ξεχωρίζουμε μερικές από τις ωραιότερες διαδρομές που μπορείτε να κάνετε, ανάλογα με το χωριό όπου θα επιλέξετε να μείνετε.

Οι διαδρομες του Πηλιου οδηγουν στις Πινακατες | Shutterstock

Στο Βόρειο Πήλιο:

Άνω και Κάτω Κερασιά-Κεραμίδι-Βένετο και Χάνια-Ζαγορά-Χορευτό-Πουρί.  

Στο κεντρικό Πήλιο:

Τη βασική διαδρομή Πορταριά-Μακρινίτσα -Χάνια. Από τα Χάνια μπορείτε να κάνετε παράκαμψη για να γνωρίσετε τη Δράκεια και από το ύψος του χιονοδρομικού στρίβετε προς το όμορφο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου.

Από τα Χάνια θα οδηγήσετε προς Μακρυρράχη-Ανήλιο και Μούρεσι, κάνοντας παράκαμψη προς το ωραίο χωριό του Κισσού. Από το Μούρεσι, θα κατέβετε προς τη Νταμούχαρη και την παραλία του Αϊ-Γιάννη.

Νταμουχαρη, Πηλιο | Shutterstock

Με αφετηρία την Τσαγκαράδα θα πάτε προς Μηλιές με τον σταθμό του Μουτζούρη, και την Βυζίτσα με τα περίφημα πηλιορείτικα αρχοντικά. Από εκεί συνεχίζετε προς Πινακάτες και Άγιο Γεώργιο Νηλείας.
Οδηγώντας παραλιακά από τον Βόλο προς τα ΝΑ: θα περάσετε μια σειρά οικισμών όπως η Αγριά, τα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, τα Καλά Νερά, η ‘Αφυσσος, το Λεφόκαστρο και άλλους. Μπορεί να είναι κυρίως καλοκαιρινοί προορισμοί, αλλά αξίζουν και τον χειμώνα γιατί έχουν καλές ψαροταβέρνες και τσιπουράδικα πάνω στη θάλασσα. Από διάφορα σημεία αυτής της διαδρομή, που καταλήγει στο Τρίκερι του νότιου Πηλίου, έχετε ευκολότερη πρόσβαση προς διάφορα χωριά του κεντρικού Πηλίου.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα