Αίγινα: Μια κοντινή απόδραση

Η πόλη της Αίγινας, πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, διατηρεί το νεοκλασικό της ύφος και είναι γεμάτη ζωή όλες τις εποχές του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Aerial View of Port Aegina With Luxury Yachts and sailing boats parking on shore.Cityscape wide view over Aegina Island. 4 Οικογενειακοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να επισκεφθείτε το Πάσχα | Getty Images

Μπορεί να μην έχει τα μεγαλειώδη τοπία άλλων ταξιδιωτικών προορισμών. Όμως, το νησί του Αργοσαρωνικού μοιάζει με μια αστείρευτη πηγή ενέργειας χάρη στην οποία οι κουρασμένοι από την πρωτεύουσα και τον Πειραιά επισκέπτες «γεμίζουν μπαταρίες» σε χρόνο μηδέν.

ΒΑΛΥ ΒΑΙΜΑΚΗ

Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στη μεγάλη προκυμαία της πόλης με τα πλωτά μανάβικα, να καθίσετε για μεζέδες στην ψαραγορά, να περπατήσετε στα σοκάκια με τα μαγαζιά, τις γκαλερί, τα καφέ, τα παλιά παντοπωλεία. Επισκεφθείτε το μουσείο Καπράλου, οδηγηθείτε μέχρι την Κολώνα με το αρχαιολογικό μουσείο. Όταν δείτε ένα ένα τα Καποδιστριακά κτίρια θα θυμηθείτε πόσο σημαντική ήταν για τη νεότερη ιστορία μας αυτή η παραλιακή πρωτεύουσα που λαμπυρίζει στις αποχρώσεις του χρυσού και του πορτοκαλί όταν ο ήλιος δύει.

ΝΑΟΣ ΑΦΑΙΑΣ (ΒΑΛΥ ΒΑΙΜΑΚΗ)

Έξω από την πόλη σας περιμένουν κι άλλα αξιοθέατα. Ο ναός της Αφαίας και η Παλαιοχώρα με τα εκκλησάκια της που αποκαλείται και «Νησιωτικός Μυστράς», το προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου, το Ελάνιον όρος, το ΕΚΠΑΖ που είναι αφιερωμένο στη φροντίδα των πληγωμένων άγριων ζώων που μετά αφήνονται ελεύθερα.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (ΒΑΛΥ ΒΑΙΜΑΚΗ)

Και η παραλιακή διαδρομή ως τον Μαραθώνα, την Αιγινίτισσα κι από εκεί στην Πέρδικα για ψαράκι στο μικρό λιμάνι που θυμίζει κυκλαδονήσι, μαλακώνει σαν βάλσαμο την ψυχή με τα ήπια και γαλήνια τοπία της.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου