Πώς θα πακετάρετε τα ρούχα σας χωρίς να τσαλακωθούν σύμφωνα με την expert

Τι να κάνετε για να φαίνονται πάντα σιδερωμένα.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
TidyGuru 26.0944147 Μαριλένα Πατέρα | The Tidy Guru

Όταν πακετάρουμε για ένα μικρό ή και πιο μεγάλο ταξίδι, υπάρχουν πολύ περισσότερες προκλήσεις απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε. Εκτός από το πόσα ρούχα θα χρειαστούμε, πώς και αν θα τα χωρέσουμε, σημαντικό είναι να φτάσουν όσο πιο άθικτα γίνεται στον προορισμό μας. Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν χαίρεται να φοράει τσαλακωμένα ρούχα. 

Αν πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι που δε μας αφήνει περιθώρια να κουβαλήσουμε μαζί μας σίδερο στη χειραπόσκευή, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε τα ρούχα μας όσο πιο ατσαλάκωτα γίνεται. Κι όμως, δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά tips.  

Πώς θα πακετάρετε χωρίς να χρειάζεστε σίδερο:

Ευτυχώς υπάρχουν οι ειδικοί σε αυτά τα ζητήματα, που μας βοηθούν κάθε φορά να ξεπεράσουμε αυτά τα μικρά εμπόδια. Αφού αποφασίσετε με προσοχή πόσα και ποια ρούχα θα βάλετε στη βαλίτσα, σιδερώστε τα και ακολουθήστε τις συμβουλές. Η Μαριλένα Πατέρα, γνωστή ως The Tidy Guru, είναι Professional Organizer και μας εξηγεί πώς θα κάνουμε το packing εύκολη υπόθεση. 

iStock

Αρχικά, τονίζει ότι πρέπει να προτιμάμε εξαρχής τα υφάσματα που δεν τσαλακώνουν πολύ και στην συνέχεια να τα διπλώνουμε πάρα πολύ προσεκτικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στρώσουμε καλά το ύφασμα και να προσπαθούμε να μην δημιουργούνται τσακίσεις. Σε αυτό βοηθούν και οι θήκες οργάνωσης ταξιδιού, που εκτός από την αποφυγή του τσαλακώματος, μας εξοικονομούν και χώρο. 

Ακόμα μια συμβουλή είναι να δοκιμάσετε να προσθέσετε ριζόχαρτο ή πλαστικό (όπως για παράδειγμα σακούλα καθαριστηρίου) ανάμεσα στα ρούχα, μειώνοντας έτσι την τριβή μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και τα λάστιχα που έχει η βαλίτσα, ώστε να παραμένουν σταθερά.  

Μαριλενα Πατερα | The Tidy Guru

Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν σας περνάει από το μυαλό, είναι μεγάλης σημασίας το μέγεθος της βαλίτσας. Η Μαριλένα Πατέρα, μας συμβουλεύει να επιλέξουμε την κατάλληλη. Μια βαλίτσα μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά χρειάζεστε θα αφήσει τα ρούχα να μετακινηθούν στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να τσαλακωθούν όπως και μια μικρότερη θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα καθώς τα ρούχα θα πιεστούν πολύ. Όταν φτάνετε στον προορισμό, είναι καλό να βγάζετε κατευθείαν τα ρούχα και να τα κρεμάτε, ώστε να μην παραμένουν στριμωγμένα. 

Extra Tip 

Ακόμα κι αν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρετε πλήρως, υπάρχει ένα πανεύκολο κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια. Ένα σπρέι κατά του τσαλακώματος θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε εύκολα τα ρούχα. Μάλιστα, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Σε ένα μπουκαλάκι ταξιδιού με σπρέι, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι νερό, 2 κ.γ μαλακτικό, 2 κ.γ οινόπνευμα και είναι έτοιμο για χρήση. 

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα